– Vi skal hylle supergruppa som har holdt det gående siden 1967

– Lørdag kommer det til å bli fullt trøkk med både store hits og mer ukjente låter, alt fra Chicagos ulike epoker, lover Generation Live Band.

– Lørdag kommer det til å bli fullt trøkk med både store hits og mer ukjente låter, alt fra Chicagos ulike epoker, lover Generation Live Band. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold-baserte Generation Live Band kommer til City Scene for å skape gjenhør med Chicagos musikk gjennom 50 år. 

DEL

Innsendt 

Den amerikanske gruppa Chicago feirer i 2019 at det er 50 år siden bandets første plate ble utgitt. «Chicago Transit Authority» ble utgitt i april 1969 og ble starten på en stor karriere med over 100 millioner solgte plater.

 Chicago ble kjent som et nyskapende og til dels eksperimentelt band som blandet jazz, rock, R&B og pop, og som brakte en blåserekke integrert inn i rocken. Sammen med Blood, Sweat & Tears lagde de sin egen musikksjanger. Mange husker sikkert store hits fra bandets første periode, slik som «25 or 6 to 4» eller «Saturday in the Park».

På 80-tallet fikk bandet sin andre storhetstid, denne gangen i samarbeid med David Foster. Dette resulterte i megahits som «You're the Inspiration» og «Hard to say I'm sorry». 

På City Scene vil det den 25. mai bli gjenhør med Chicagos musikk gjennom 50 år. Generation Live Band er et Østfolds-basert tribute band som spiller Chicagos musikk med ti-manns besetning og med originale arrangementer. Bandet består av erfarne musikere og har spilt på ulike festivaler og arrangementer rundt i landet.

– Vi er svært glade for å komme til City Scene og presentere Chicagos musikk i Fredrikstad,  sier Jan Erik Holm som er bandet grunnlegger og arrangør.

Og legger til:

– Det kommer til å bli fullt trøkk med både store hits og mer ukjente låter, alt fra Chicagos ulike epoker.

Disse spiller i Generation Live Band


Vokal/tangenter/perk.: Kai Hannestad
Tangenter.: Egil Bøckman
Gitar/vokal.: Espen Høyberg
Gitar.: Tor Morten Bjerketvedt
Bass/vokal.: Brede Edvardsen
Trommer/vokal.: Svein Tore Pedersen
Trompet.: Roar Stenbakken
Trompet/vokal.: Jan Erik Holm
Saxofoner.: Pelle Lütken
Trombone.: Rune Sundbø

Artikkeltags