Boundless er klare for Fredrikstad

MIN KULTUR: Torsdag spiller Boundless på Blå Grotte.

MIN KULTUR: Torsdag spiller Boundless på Blå Grotte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Musikere fra Balkan, Skandinavia og Midtøsten har slått seg sammen i et grenseløst musikalsk prosjekt. Torsdag står Boundless på scenen i Fredrikstad.

DEL

InnsendtJovan Pavlovic er komponist og akkordionist, og en av Norges mest anerkjente og aktive profesjonelle trekkspillere. Jovan er fra Serbia, men har bodd i Norge i over 20 år. Han har lenge jobbet aktivt for å utvikle musikalske relasjoner og utveksling på tvers av landegrenser.

Anerkjente

Sammen med en av de mest anerkjente oud-spillere i dag, Ahmad Al Khatib, født i Jordan i en palestinsk flyktningefamilie og nå bosatt i Göteborg, Helge Norbakken og Gjermund Silset, to av Norges mest spennende improvisasjonsmusikere, skapes helt ny musikk.

Brubygger

Pavlovic har etter hvert blitt et stort navn i Trondheim. Han underviser på konservatoriet med trekkspill og akkordion som hovedinstrument, instrumenter som er typiske folkemusikkinstrumenter i Serbia.

– Han har blitt en brubygger mellom ulike genrer. Han studerte klassisk og oppdaget sin egen folkemusikk i Trondheim. Senere har han mixet seg med ulike genrer og blant annet jazzlinjemusikere. Det har oppstått en ny genre, forteller Nina C. Dahl som er produsent for konserten på Speilet.

Nye uttrykk

Pavlovic er opptatt av å møte nye musikere, fra andre kulturer, hvor det oppstår nye uttrykk.

– Dette har han holdt på med i mange år. Det er dette Boundless handler om, påpeker Nina C. Dahl, produsent i Østfold kulturutvikling.

Med i Boundless er også Ahmad Al Khatib som spiller oud.

– Han er en virkelig kapasitet på sitt instrument, forteller Nina.

Boundless består av:

Jovan Pavlovic – Akkordion

Achmad Al Khatib – oud

Helge Norbakken – Perkusjon

Gjermund Silseth – Kontrabass

Thor-Ivar Lund – Teknikk

Produsent – Nina C. Dahl v/ Østfold kulturutvikling

Artikkeltags