Gå til sidens hovedinnhold

Min kultur: Fredrikstad bibliotek tilbyr 24 gode historier i ventetiden

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan du få julekalendersekk fra Fredrikstad bibliotek, forteller barne- og ungdomsbibliotekar Ingvild Kjølstad i dette innlegget.

Innsendt

Kalendergaver til barna er ofte stress. Det er heller ikke spesielt miljøvennlig å kjøpe 24, 48 eller kanskje 72 (!) smågaver som blir liggende i en skuff og kanskje til slutt kastet.

Dette kan Fredrikstad bibliotekene hjelpe deg med!

24 bøker for de minste

Den aller fineste adventskalenderen får du nemlig ved byens biblioteker. Helt gratis! På Onsøy bibliotek og på hovedbiblioteket i sentrum kan du låne en sekk med 24 fine bøker og lese en ny bok for barna hver dag i ventetiden. 4-åringen får for eksempel 24 billedbøker og julebøker med korte historier, og vi slenger gjerne oppi bøker om både troll, prinsesser eller dinosaurer hvis det er ønskelig. Send oss en mail!

– Det er så koselig å fylle sekkene til barna med bøker. Vi vet at barna og de voksne vil ha mye glede av dette i ventetiden, sier barnebibliotekar Elise van Nuys.

Sprengt kapasitet på Østsiden

Østsiden bibliotek har pakket og pakket de siste dagene. De har tilbydd sine besøkende å låne 24 ferdige innpakkede bøker. Når julen er over, leverer du bøkene tilbake til biblioteket igjen.

Etter over 500 innpakkende bøker de siste dagene, er kapasiteten i år dessverre sprengt, men Østsiden bibliotek håper de kan gjenta suksessen neste år.

Ta kontakt med biblioteket. Vi har noen sekker igjen og hjelper deg gjerne med å gjøre adventstiden både koselig og mindre stressende.

Kommentarer til denne saken