Jonas Markus Qvale skriver om Blå Grotte sitt gjestespill: SCHREI Vol.3:

Myk jord mamma melk makeløs morder monster Medea misforstått misledet misoppfattet miss universe av all ondskap Pandoras eske og pass opp for sylskarpe tenner og hun lurer på om hun har det i seg. Hjertet som knuses. En stein. Stumme skrik. Ingen som tror på henne kullsyren som bobler lille venn. Detonerer med en hastighet på 800 m/s. Skaper en sjokkbølge. Det er ingen som som tar henne i besittelse det er hun.

SCHREI vol.3 er en forestilling der vi holder Medea i hånden og dypdykker i den feminine aggresjonens mange uttrykk.

Scenekunstkompaniet SCHREI productions, som blant annet består av tre tidligere studenter fra Akademi for Scenekunst, gjester 26. og 27. september Blå Grotte med sin nyeste forestilling SCHREI vol.3.

Siden 2016 har Blå Grotte åpnet for gjestespill med unge, nyskapende scenekunstnere i vår minste sal Speilet. Avtalen omfatter noen ukers residens/øvetid, og det er Blå Grottes bidrag til finansieringen av produksjonen. Aktørene inngår en intensjonsavtale med Blå Grotte om residens og visninger, og søker videre midler til å fullfinansiere produksjonen fra andre kilder. Mange av gjestespillene vi har hatt er med utøvere med bakgrunn fra Akademi for Scenekunst, som er en anerkjent utdanningsinstitusjon for scenekunstfeltet.

For Blå Grotte er disse gjestespillene en viktig del av bredden vi ønsker å presentere på våre scener, og vi har også satt prisen på et nivå som gjør at vi kan nå flest mulig med dette tilbudet.

Velkommen til en spennende, gripende og utfordrende forestilling, direkte fra premiére i Finland og visninger på Færøyene!

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt (Nordiska Ministerrådet), Norsk Skuespillerforbund, Svenska Kulturfonden og Mentamálaráðið.