Gå til sidens hovedinnhold

Miljøpartiet De Grønne kåret til beste parti for natur og friluftsliv

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi i De Grønne kjemper for å verne natur, insekter og dyr slik at også barna våre også skal få oppleve storslåtte friluftsopplevelser, skriver 1.-kandidat i Fredrikstad, Erik Skauen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange søker seg til skogen, til kysten eller fjellet for å oppleve naturens stillhet og ro. I et samfunn hvor alt går raskere og raskere, er jeg overbevist om naturopplevelser bare vil bli en enda viktigere motvekt til kostbare fritidsaktiviteter. Det koster ingenting å gå en tur i naturen, men gevinsten for kropp og sjel er uvurderlig.

Denne nærheten til naturen er en viktig grunn til at jeg har engasjert meg i Miljøpartiet De Grønne. Naturen er stor og mektig, og i alle tider har mennesket følt seg lite i møtet med naturen. Så små har vi følt oss at vi har trodd at våre handlinger ikke kan påvirke naturen. At den tåler det vi gjør, selv om vi bygger ned ei myr her eller legger en vei der.

Men det er feil. Gjennom årene har vi gjort så mange små inngrep at resultatet er blitt stort. Verdens natur er nå i krise, og det er i dag 60 prosent færre ville dyr i verden enn det var for 50 år siden. Vi har pøst ut så mange millioner tonn klimagasser at endringene kommer raskt, kanskje for raskt til at naturen klarer å henge med. Skal vi klare å snu denne utviklingen og ta vare på det biologiske mangfoldet, er vi helt avhengig av å få flere mennesker til å forstå hva som står på spill.

Jeg tror den beste måten vi får det til på, er å gå på tur og sette pris på friluftsliv og naturopplevelser. Da forstår man fort verdien av å verne naturen rundt seg. Vi i De Grønne vil gjøre det enda lettere å komme seg ut på tur nær der man bor.

Derfor kjemper vi i De Grønne for å verne natur, insekter og dyr slik at også barna våre også skal få oppleve storslåtte friluftsopplevelser. Vi kjemper for å gjenskape natur og villmark på steder der den er blitt rasert.

Nå fikk vi også anerkjennelse for det ved å bli kåret til «folkets friluftsparti» i en undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv. Over 3 av 10 (32 prosent) av de spurte i en landsomfattende spørreundersøkelse mener at De Grønne er best på å fremme natur- og friluftsliv.

Kommentarer til denne saken