FFK signerte finske Mikko Viitikko

Mikko Viitikko

Mikko Viitikko Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag signerte FFK den finske midtstopperen Mikko Viitikko (22). Neste mann som kan bli FFK-spiller er Bocar Seck (26) som imponerte i internkampen på Mercur tidligere på dagen.

DEL

Per-Mathias Høgmo beskriver Finske Mikko Viitikko som en spillende stopper som er god offensivt. Etter å ha sett han i 2x45 minutter i internkampen ble det et møte hvor prøvespillerne ble drøftet. Der valgte de å gi den høyreiste finnen en to-årskontrakt.

Se hva FFK skriver om signeringen på sine egne nettsider.

Senegaleseren Bocar Seck var et friskt pust under fredagens internkamp, hvor trener Per-Mathias Høgmo (55) ble litt klokere over hvilken spillermateriell han har til rådighet

FFK avsluttet treningsuken med å spille 2 x 45 minutter med to fulle lag på Mercurbanen med dommer og linjemenn. FFK mønstret ett lag bestående av følgende spillere: Håvard G. Jensen–Ludvig Begby, Mikko Viitikko, Mislav Leko, Håvard Åsheim–Joona Veteli, Thomas Rekdal, Bocar Seck, Filip Westgaard, Rocky Lekaj og Kjell Rune Sellin. På motsatt banehalvdel mønstret et lag bestående prøvespillere, juniorer og resten av A-troppen.

Foruten Mikko Vitikko og Bocar Seck, så ble også Jakob Toft (21), Eirik Haugstad (24) og Lars Olden Larsen (19) testet ut. I tillegg fikk også den tidligere Kråkerøy og FFK-spilleren Oscar Lopez Borgersen (21) vist seg frem.

– Fin gjennomkjøring

– Dette var en fin gjennomkjøring, hvor jeg fikk sett spillerne i 2 x 45 minutter. Vi kan se tilbake på en fin treningsuke, og jeg er glad for at jeg fikk se mange fine kombinasjoner, sier FFK-trener Per-Mathias Høgmo. En det var knyttet spenning til var midtbanespilleren Bocar Seck, som har en fortid fra spill i Kristiansund og Bærum.

– Bocar var ute med korsbåndskade i hele fjor, men han er en spennende spiller. Som skolert gjennom det senegalesiske fotballakademiet, så ser vi at han har et fysisk potensial. Han vil være hos oss utover, slik at han kan komme seg i kampform. Dette var hans første kamp på et år, understreker Høgmo.

FFK-treneren var tilfreds med de to Jerv-spillerne Jakob Toft og Eirik Haugstad, samt den unge Vålerenga-spilleren Lars Olden Olsen.

– Vi skal bruke helgen til å oppsummere deres prøvespill, men jeg er tydelig på at vi ikke kommer til å forhaste oss. Seriestarten er ikke før den 15. april, så vi skal være tålmodige med spillerlogistikken, poengterer Høgmo som ikke kan få fullrost kommunen for måten de har klargjort Mercuranlegget.

Leko i lederrolle

Det var utfordrerlaget i hvite drakter som tok ledelsen ved Leo Olsen etter at Håvard G. Jensen feilberegnet avslutningen totalt. Deretter fikk Mislav Leko vist hvordan han ruver i terrenget, da kroaten headet inn både 1–1 og 2–1 målet. Joona Veteli økte 3-1, før Rocky Lekaj reduserte 3–2 på slutten. Lekaj spilte en omgang for hvert lag. Håvard Åsheim leverte en solid kamp som høyreback, og vil ifølge Høgmo bli vurdert på den plassen.

– Hva er status på Mislav Leko. Blir han i FFK?

– Ja, han har ett år igjen av sin kontrakt, og jeg har utfordret ham på å ta en større lederrolle. Det kan bli viktig for laget om han vokser inne i den rollen, sier Høgmo.

Den fysiske testen

I forrige uke gjennomførte spilerne en fysisk test.

– Den ga veldig variable resultater, så hver spiller vil nå få et individuelt program for å bedre den fysiske formen, sier Høgmo. Etter hva Fredriksstad Blad er kjent med var det Leo Getz, Håvard Åsheim og Filip Westgaard som kom best ut av den fysiske testen.

– Hvordan ser du på torsdagens kamp mot Selbak?

– Det blir sikkert en del folk, men vi må ta treningskamper for det de er. Vi kan ikke legge vekt på resultater på denne tiden av året, men heller ha litt is i magen.

Jockes utspill

– Hvordan opplever du optimismen som råder rundt FFK om dagen?

– Den merker nok dere bedre enn meg, men det er hyggelig dersom folk er positive til det som skjer i FFK. Uansett er det hardt arbeid for oss som er det eneste som gjelder. I denne ukens Fotballmagasinet Podkast utbasunerte blant annet Joacim Jonsson at det ville være en fiasko om ikke FFK rykket opp denne sesongen. Den utblåsningen tar FFK-treneren med stoisk ro.

– Husk at jeg har vært fotballtrener i 27 år. Under den tiden har jeg ingen problemer med at det blir stilt forventninger, sier Høgmo med et bredt smil.

Artikkeltags