– Jeg har vært mye i Fredrikstad, og forbinder stedet med sol, sommer og masse folk, sier Andreassen da Fredriksstad Blad møter han i tilknytning P4s sommerturne.

– Når vi har sommerturne her tilbringer jeg hele helgen her. Jeg liker meg godt her – byen er flott, det er fine turer og veldig hyggelig folk, fortsetter han.

En humoristisk forestilling

Neste gang han kommer til byen skal han stå på en showscene helt alene. I første omgang skal radioprogramlederen ha fire forestillinger. Premien skjer på hjemmebane i Drammen Teater.

– Hvordan vil du beskrive forestillingen til Fredrikstad-folket?

– En humoristisk forestilling om noe vi alle har et forhold til, svarer Andreassen og fortsetter:

– Min historie er tung, mørk og tøff, men jeg skal være ærlig på at jeg har hatt det mye gøy og.

For Andreassen er det viktig å påpeke at det ikke er et foredrag eller en pekefinger.

– Jeg er ikke ute etter at folk skal slutte å drikke alkohol, men det hadde vært fantastisk om enda flere avklarte sitt forhold til alkohol. Det er jo kilden til mye gøy og. Jeg håper publikummet mitt får alkoholservering, sier han.

Sto frem som alkoholiker

De siste årene har Andreassen blitt et kjent fjes for mange nordmenn etter deltagelse i reality-programmene Skal vi danse, I lomma på Silje og Camp Kulinaris.

I 2015 sto programlederen frem som alkoholiker i mediene – da hadde han allerede vært nykter i tre år.

Andreassen kom til et punkt hvor han trengte å drikke for å fungere, han skalv og var syk uten. Det endte med at han en dag kollapset på jobb, som medførte at ambulansen tok han til rusakuttmottaket.

Datoen var 4. mars 2012. Siden den dagen har ikke Andreassen rørt én eneste dråpe.

– Alkohol er ekstremt viktig for oss, og for veldig mange er det en stor del av livet, forteller han.

Vinlotteri til fredagslotteri

For radioverten har det vært en lang prosess å komme dit han er i dag.

– Veldig mange ganger er det helt naturlig å bestille eller drikke alkohol. I tillegg har man lønningspils og vinlotteri. Det er bedre å kalle det andre ting, forteller han og fortsetter:

– På min arbeidsplass hadde vi vinlotteri, men når jeg kom tilbake etter å ha vært på rusinstitusjon endret de det til fredagslotteri og la til premier som ikke var vin. En kollega kom bort til meg og sa «Tusen takk, nå kan endelig jeg være med også».

Byr på humor og seriøsitet

I dag drar Andreassen på fester og selskaper som innebærer alkohol uten at det føles problematisk.

– Jeg tenker ikke over det lengre. Nå gleder jeg meg til å være med på en fest, for følelsesmessig er jeg med, forteller han.

Andreassen synes det er fint å snakke om egne problemer da han mener det er riktig. Selv om noen episoder alltid vil gjøre inntrykk, prøver han å ikke bruke energi på å angre. I tillegg påpeker 49-åringen at han i dag har det bra, noe han ikke trodde var mulig for over ti år siden.

Det vil han vise frem til dem som sliter i dag. Derfor byr forestillingen på både humor og seriøsitet.

Les også

Joakim Klæboe: – Jeg elsker å stå på scenen

– Det er ingen sorg i livet mitt

– Når innså du at du var alkoholiker?

– Jeg skjønte vel at jeg hadde problemer med alkohol omtrent sju år før jeg sluttet å drikke. Jeg forsøkte å gjøre noe med det, men klarte det ikke, og det er det som skiller en alkoholiker fra en ikke-alkoholiker, svarer 49-åringen.

I dag savner han ikke smaken av alkohol eller følelsen av rusen, men det er en ting han kan savne en gang iblant:

– Forventningene og følelsene før en fest kan jeg savne. Det blir ikke det samme lenger, men det er ingen sorg i livet mitt.

Les også

Maja (24) fra Hvaler reiser verden rundt og fotograferer verdensstjerner