MGP-låten lukter ikke svidd – for dette er bare vondt

BUNNAPP: Staysman og Lazz' bidrag til MGP må være noe av det dårligste vi har hørt. Men med drahjelp fra fansen kan de hevde seg. Men bra er det ikke.

BUNNAPP: Staysman og Lazz' bidrag til MGP må være noe av det dårligste vi har hørt. Men med drahjelp fra fansen kan de hevde seg. Men bra er det ikke.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«En godt stekt pizza» Sony Music Staysman & Lazz' Melodi Grand Prix-bidrag 2015

DEL

«En godt stekt pizza»For en som har fulgt Melodi Grand Prix på en tv-skjerm siden rundt 1970, så er dette lokale bidraget noe av det dårligste jeg har hørt på svært lenge. Jeg har for lengst akseptert at orkesteret er kastet ut, og at artistene kommer i en mye mer karaokevennlig versjon.

Derfor kan det bli interessant å høre låten avspilt i Spektrum med fullt kringkastingsorkester. Det er mulig at det kan gi et lite løft, men jeg tror ikke en toer er innen rekkevidde av den grunn fra min side. Jeg må innrømme at alderen trolig har innhentet meg, og at mine musikalske preferanser er helt andre enn dagens produksjoner.

Siden jeg er fossil, så er jeg ikke i målgruppen for guttenes partymusikk. De vil ikke bli husket for de avanserte sangene og gode tekstene. De har aldri gitt uttrykk for at de etterstreber noen flinkispris. I så måte er de midt i rølpen, og den innsatsen skal de ha kred for. Jeg la umiddelbart merke til at det er lite tekst. Det er dårlig tekst, og når «refrenget» endelig kommer, så repeteres det til det kjedsommelige og pinlige for å fylle det siste minuttet.

Men jeg ville nok trampet takten til låten hvis den dukket opp i et anlegg og promillen var 1,5.

For det er noe fengende over den. Den er litt suggererende, men helt uten spenning og overraskelser. Andre melodier kan ofte vokse ved flere gjennomhøringer. Dette her blir bare verre og verre.

Du får hestevrinsk underveis, en monoton synth, litt banjo og et stempel som skriker Rednex.

Denne låten kan 14. mars hale en del stemmer fra dem som elsker Staysman & Lazz hver fredag og lørdag kveld, og der repeatknappen benyttes like ofte som øljekken.

Så mitt tips er at guttene neppe vinner, for denne låten lukter det ikke svidd av.

Det lukter bare vondt.

Les intervjuet her:  – Terningkast én var det vi håpet på

VIDEO: Vi var med Staysman på jobb

Artikkeltags