Nå kommer sommeren tilbake!

SOL: En halvliter pils smaker godt i varmen. Til helgen er det ventet sommerlige temperaturer og pent vær.

SOL: En halvliter pils smaker godt i varmen. Til helgen er det ventet sommerlige temperaturer og pent vær. Foto:

Lørdag kan du ta deg en utepils! Sol og temperaturer over 20 grader er ventet å treffe Sarpsborg og resten av Sør-Norge.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) – Til helgen tilføres sommerlige temperaturer på grunn av varmere luftmasser fra sørligere bredder. Da kan det bli rundt 20 grader, opplyser vakthavende meteorolog Per Egil Haga, ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Uvanlig kjølig

Et lavtrykk har ligget over store deler av landet de siste dagene, men nå har det kommet inn kald nordavind. Det gir bygevær i Nord og på Vestlandet, og det er faktisk fare for snø og vinterføre på fjellovergangene. Men i Østfold velsigner værgudene oss med lite skyer og oppholdsvær, til tross for den kalde luften andre steder i vårt langstrakte land.

– De nærmeste dagene skal bli fine, og det er ventet nordvestlig bris, oppholdsvær og perioder med sol. Det blir stort sett pent vær, informerer Per Egil Haga.

Temperaturene de neste dagene vil imidlertid være av den lave sorten, som følge av nordavinden.

– Vi får lave temperaturer, men det er liten sannsynlighet for nattefrost. Temperaturen om dagen vil ligge et sted mellom 13 og 14 grader, sier Haga til Sarpsborg Arbeiderblad.

Drømmehelg

Inn mot helgen skjer det dog en massiv omveltning som gir positive utslag for nesten hele Sør-Norge – Sarpsborg inkludert. Haga forteller om høytrykket som i disse dager ligger over Storbritannia., og de varme luftmassene som er på vei inn fra Europa..

– Det ligger et høytrykk over Storbritannia som styrer været vi får og dette høytrykket vil bevege seg sakte østover, som gjør at godværet vil holde seg også gjennom helgen, tror Haga.

– Det er forsvinnende lite sjanse for nedbør i helgen og de neste dagene. Til helgen tilføres sommerlige temperaturer på grunn av varmere luftmasser fra sørligere bredder. Da kan vi få grader opp rundt 20-tallet, fortsetter han, som videre opplyser at østfoldingene kan oppleve tåke om natten og tidlig om morgenen.

Meteorologen sier det er uvanlig med slikt vær i september.

– Ikke så ofte vi får så pent vær på slutten av september. Nå er vi inne i en godværs periode, men kaster vi et blikk på neste uke, så er det stor fare for nedbør og en våt periode igjen, avslutter Per Egil Haga overfor avisen.

Artikkeltags