Gå til sidens hovedinnhold

Mercur-fadesen skaper trøbbel for kommunen

Artikkelen er over 4 år gammel

For tre år siden ble det investert over sju millioner kroner på Mercur. Nå må store deler av anlegget skiftes ut.

Det er en leverandørfeil som gjør at undervarmeanlegget under kunstgressbanen nærmest Trosvik Gård er ødelagt – og må skiftes ut til neste år.

Stadion stenges i to måneder

Spesielt ubeleilig er det fordi Fredrikstad Stadion etter planen skal stenges fra 1. desember og frem til etter Winter Classic 29. januar. Mercur var nemlig ment å være reserveanlegg for FFK og flere andre klubber som vanligvis benytter Fredrikstad Stadion.

– Det er ikke noen tvil om at dette kommer veldig ubeleilig for oss nå, siden Stadion etter planen skal stenges 1. desember. Da er vi på mange måter avhengig av at Mercur kan brukes som reserve-bane, sier idrettssjef i Fredrikstad kommune André Flatner.

Fredrikstad Stadion kan – i verste fall – være stengt hele desember og januar. Det betyr at FFK muligens må til andre baner i distriktet når oppkjøringen starter opp igjen på nyåret.

– Vi vil naturligvis presse på for at nedriggingen etter Winter Classic vil gå så fort som mulig, men i verste fall må vi finne alternativer til FFK dersom vinteren er for hard, sier Flatner.

Håper på full drift

Han forteller videre at kommunen likevel satser på at Mercur vil være i full drift hele vinteren.

– Vi får råd og veiledning for vinterdrift og hvordan vi skal holde banen isfri og myk uten varme. Vi har derfor mål om at Mercurbanen skal være åpen for trening i vinter selv om varmeanlegget er defekt, sier Flatner.

Mercurbanen er distriktets mest brukte fotballanlegg – og en rekke lag har planlagt å søke på treningstider der i vinter.

– Hva gjør dere om det blir en så hard vinter at dere ikke klarer å holde snø og is unna?


– Jeg kan ikke sitte nå og si at det ikke vil gi oss en stor utfordring. Da er vi nødt til å finne løsninger i form av andre alternativer i distriktet til FFK og andre lag som etter planen skal benytte Mercur, sier han.

Siden Stadion og Mercur er de eneste anleggene med undervarme i distriktet, kan FFK bli tvunget til å leie for eksempel Sarpsborg stadion.

Leverandøren tar regningen

Varmeanlegget har kun vært i bruk i tre vintre, og har ifølge Flatner tapt isoleringsevne over tid. Leverandøren Unisport tar kostnaden og arbeidet med å legge nytt varmeanlegg, men det rekker man altså ikke å gjøre før årets vinter. Mercur er en av flere baner i Norge som nå må skifte ut undervameanlegget fra den samme produsenten.

– Arbeidet med å skifte anlegget vil ta fire-fem uker. Når det skal skiftes må kunstgresset rulles av og varmeanlegget erstattes med et nytt anlegg, forklarer Flatner.

Han opplyser videre at kommunen i nær fremtid vil sette seg ned med klubbene for å diskutere løsninger.

– Vi håper i det lengste at vinteren vil være såpass snill med oss at dette ikke byr på de aller største problemene, men vi er nødt til å være forberedt på det verste. Derfor vil vi forsøke på best mulig måte å legge opp en plan for de kommende månedene, sier han.

 

Kommentarer til denne saken