Melder kraftig regnvær i helgen – mye av snøen i Østfold vil trolig forsvinne

RUSKEVÆR: Det er meldt kraftig nedbør i helgen. Faren for at snøen forsvinner er dermed stor.

RUSKEVÆR: Det er meldt kraftig nedbør i helgen. Faren for at snøen forsvinner er dermed stor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[Sarpsborg Arbeiderblad] – Jeg tror ikke skiløypene vil regne helt bort, men det vil nok merkes og bli noe redusert. Mye av snøen vil nok forsvinne, sier vakthavende meteorolog Dagny Svanevik ved Meteorologisk institutt i Bergen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Snøen regner bort

I helgen inntar mildværet store deler av landet. Et lavtrykk som svever innover Sør-Norge fra Nordsjøen vil gi mye nedbør og mildvær i de kommende dagene. Og det betyr dårlige nyheter for dem som liker å ferdes ute og bedrive vinteraktiviteter. Mye av snøen som har falt i Østfold vil trolig forsvinne i løpet av to regnfulle dager.

Ruskeværet som er ventet starter for alvor fredag kveld. Det begynner smått utpå ettermiddagen, før det tar seg kraftig opp utover kvelden. Natt til lørdag er det meldt opp til sammen 16 millimeter med nedbør i form av regn. Utover lørdagen vil temperaturene stige og vil ligge på rundt fire til fem plussgrader gjennom helgen.

– Lørdag skal det regne ganske mye, og det er ventet mellom 20 til 25 millimeter nedbør i form av regn i løpet av døgnet, sier Svanevik.

Væromslaget vil nok gi vanskelige kjøreforhold, da det mest sannsynlig vil være underkjølt regn flere steder i Østfold. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel, ettersom det fra sent fredag kveld til lørdag formiddag er ventet nedbør som stedvis kan fryse på bakken.

Prepper ikke nye skiløyper

Men selv om natursnøen står i fare i å forsvinne, har skiglade lite å frykte. Det vil fremdeles være mulig å stå på ski i løypene ved Harehjellhytta i Trøsken. Kunstsnøen vil nemlig tåle en helg med litt regn. Men det vil ikke bli kjørt opp nye løyper, melder Trøsken IL på sine nettsider.

– På grunn av at det er meldt store nedbørsmengder og varmegrader i helgen vil det ikke bli kjørt spor/preppet igjen før over helga. Da er det meldt kuldegrader igjen slik at snøen tørker opp, melder idrettslaget.

Kaldt til uka

Etter helgens ruskevær kommer vinterværet tilbake igjen. Utover mandag synker temperaturen, og går over på minussiden igjen. Den fortsetter å synke utover uken. Onsdag neste uke er det meldt 6 minusgrader.

– Det blir kaldt og fint igjen til uka, poengterer Dagny Svanevik.

Ifølge værvarslet til Yr.no er det ventet varierende temperaturer, men gradene vil etter alt å tyde ligge på minussiden uka gjennom.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken