Utstillingen åpner lørdag 6. november.

Det er stor pågang i Kunstgaten i år, så alle har fått sin drøye meter av veggene.

– Medlemsutstillingen er en mulighet for mange som har arbeider liggende, men som man kanskje ikke har fått vist frem, sier styreleder i Hvaler Kunstforening, Andre Zaborowski.

– Det er gøy å være en arena hvor vi, og ikke minst publikum, får et innblikk over kunstnerisk virksomhet som rører seg på Hvaler, sier han entusiastisk.

Salgsutstillingen byr på varierte uttrykk, og det er mulig å finne bilder i ulik teknikk, blant annet maleri, grafikk, fotografi og skulptur.

Et springbrett?

Arbeidet i kunstforeningen er drevet av frivillighet, og den siste uka har utstillingskomitéen jobbet med å sette sammen utstillingen i Kunstgaten.

– En kunstforening skal både vise frem norsk samtidskunst og jobbe for kunstmiljøet i lokalsamfunnet, sier Zaborowski. Derfor er dette en årlig utstilling, som samtidig bidrar til en spennende kulturopplevelse i lokalmiljøet på Hvaler. Medlemmene har en tilknytning til Hvaler, men de er både fastboende og hyttefolk.

– Kanskje kan Medlemsutstillingen for noen, også være et springbrett for å få stille ut andre steder, legger Zaborowski til.

Deltar for tredje gang

Mange av utstillerne skal selv stille som gallerivakt. Dette er tredje gang Rita Lilleheier deltar. - Det er hyggelig med alle som kommer innom, og vi får mange fine samtaler, sier Lilleheier

– Jeg elsker å male og har lyst til at dette blir mer enn en hobby. Jeg maler mye landskap, og siden jeg bor på Hvaler blir det mye hav og himmel. Men jeg maler også portrett på bestilling, både av dyr og mennesker. Det er fantastisk å få til gløden i huden og livet i blikket. Det gir meg glede, forklarer Lilleheier. Lilleheier går for tiden i lære hos Atelier Gyllensten Stahl i Fredrikstad.

Møteplass på tvers av aldre

Lilleheier er engasjert både som utstiller og sitter også i styret.

– Jeg ser at å delta i en utstilling som kunstforeningen arrangerer gir meg mye, nye venner og mulighet til å vise mine malerier, medgir Lilleheier. Kunstforeningen blir en møteplass for kunstinteresserte på tvers av aldre. En som deltar for første gang er Ida Helen Werlemo.

– Jeg ønsker å vise fram kunsten jeg lager, fordi jeg er overbevist om at farger og visuelle bilder påvirker oss og får oss til å føle på ulike følelser. Mine malerier er en refleksjon av hvor jeg er, og de uttrykker den sinnsstemningen jeg er i – noe som kommer til uttrykk i bildene. For meg er det å være kreativ terapeutisk. Jeg tror at all kunst er undersøkelser for å forstå seg selv og omverdenen litt bedre, sier Werlemo.

Bildene til Werlemo er fargesprakende, og hun er svært engasjert i hvordan farger påvirker oss.

– Fargene inneholder så mye kraft i seg, og min forhåpning er at bildene vil gi glede og vekke inspirasjon, sier hun.

Inkluderende miljø

– Det gir meg energi og glede å få være med i styret i kunstforeningen på Hvaler. Vi har mange flinke medlemmer og det er inspirerende. Det har også kommet til noen yngre, noe som er så hyggelig, men vi ønsker flere velkommen som medlemmer. Både unge og godt voksne, smiler Lilleheier.

Werlemo mener også Hvaler har fantastisk mange dyktige kunstnere, med et inkluderende miljø. - Jeg ble raskt tatt inn i varmen, og føler både støtte og oppmuntring, Det gir stor inspirasjon, og et nettverk jeg kan lene meg på. Vi lærer alle av hverandre. Hvaler Kunstforening er gode på å igangsette utstillinger, løfte fram sine lokale kunstnere og skape et engasjerende kulturmiljø, forteller Werlemo.

Forventer besøk

Responsen fra besøkende pleier å være positive, og Medlemsutstillingen er forventet godt besøkt.

– Vi har også fått tilbakemelding på at folk synes dette er en hyggelig kulturaktivitet å ha på denne tiden av året, og utstillingen er ønsket til å henge til over nyttår, avslutter leder Zaborowski.

Disse stiller ut på årets medlemsutstilling:

Rolf Sørensen, Mariann Nilsen, Eli Hassel , Rita Lilleheier, Per Vegar Nilsen , Odd Magne Ulvund, Lars Nordheim, Ida Helen Werlemo, Christian Hauglie-Hanssen, Stein Kr. Martinsen, Terje Agnalt, Royh E. Strøm , Bjørn Imislund, Linda Oliversen, Merethe Flakstad Pedersen, Svein R. Karlsen , Kirsten Mørck, Elisabeth Østensvik, Turid Eidnes, Gun Eileen Vatne, Kari Haug og Linda Nyegaard.