TV 2 sikret seg rettighetene for norsk hockey i seks år

Artikkelen er over 1 år gammel

TV 2, Norsk Topphockey og Norges Ishockeyforbund har i dag blitt enige om en 6 år lang avtale for eksklusiv vising av GET-ligaen på TV 2. Samtlige kamper, både fra serie- og sluttspill vil sendes på TV 2 s flater i årene fremover.

DEL

– TV 2 har stor tro på norsk ishockey. Derfor tør vi også satse langsiktig med en avtale på hele seks år, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag.

TV 2 vil vise tilsammen opptil 270 kamper i året på TV 2-kanalene og på TV 2 Sumo.

– Forhandlingen om en ny seksårsavtale pågikk med to svært gode kandidater helt inn i sluttrunden. At det ble TV 2 vi til slutt signerte med er jeg glad for. Vi kjenner TV 2 godt etter flere års samarbeid. TV 2 har levert en produksjon som våre fans og allmennheten i stor grad har satt pris på, og som har bidratt til å gi norsk hockey en posisjon i det norske medielandskapet. Som nyvalgt ishockeypresident av året er jeg svært glad for at vi har klart å lande en god seksårs TV-avtale for norsk hockey denne sommeren, sier Tage Pettersen.

– Etter lange og gode prosesser med flere aktører i markedet, har Norsk Topphockey AS og Norges Ishockeyforbund valgt å inngå et nytt samarbeid med TV 2 om visning av Get-ligaen. Den nye avtalen innebærer et betydelig løft kommersielt og kvalitetsmessig, og gir oss gode rammer for å utvikle norsk hockey videre, både på og utenfor banen. Norsk hockey gis med dette fornyet kraft til å foreta nødvendige investeringer for å løfte oss i digitale kanaler, bedre publikumsopplevelsen og styrke den sportslige satsingen, sier styreleder i Norsk Topphockey Dagfinn Reinertsen.

– TV 2 har store, attraktive internasjonale sportsrettigheter som Tour de France, Champions League og Premier League, men ønsker også å ta et sterkt eierskap til norsk idrett. GET-ligaen engasjerer og leverer masse action i løpet av en sesong. Derfor er vi svært glad for denne langsiktige avtalen og gleder oss til å løfte interessen for norsk ishockey til et nytt nivå, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags