Det bekrefter 25-åringen til Fredriksstad Blad.

– Jeg har allerede ryddet og vasket ut av leiligheten i Fredrikstad, og er nå hjemme i Stavanger. Det er litt rart å tenke på, men nå kommer jeg ikke tilbake til Fredrikstad, sier han selv.

Medhus har spilt for Stjernen de to siste sesongene, og hadde kontrakt ut 2021/22-sesongen. Den blir nå brutt. Stjernen er informert om avgjørelsen og har godtatt det.

– Jeg har hatt god dialog med Darren (Treloar, Stjernens sportssjef) rundt dette, sier han.

– Hva er årsaken til at du nå legger opp?

– Jeg har følt på dette en stund, og har kjent at jeg sakte, men sikkert har mistet motivasjonen. Da er det ikke rettferdig for noen at jeg går på en ny sesong, selv om jeg hadde kontrakt. Det har ikke noe med Stjernen å gjøre, jeg har trivdes godt i klubben, sier Medhus – som også går rett til ny jobb i hjembyen Stavanger.

Fikk drømmejobben

Det hadde også mye å si for avgjørelsen.

– Jeg startet i en sivil jobb og det er drømmejobben som har dukket opp. Jeg skal jobbe med aksjehandel og investeringer, som er noe jeg har interessert meg for lenge, sier Medhus.

– Det høres ut som en jobb som betaler bedre enn en jobb i Fjordkraftligaen?

– Haha, ja det er det nok, humrer Medhus.

Han har studert økonomi på BI ved siden av ishockeyen og det har alltid vært planen å ha en utdannelse å falle tilbake på.

– Jeg har alltid vært interessert i livet etter hockeyen og hatt et klart mål. Derfor har det vært viktig for meg å knytte nettverk og ta utdannelse samtidig som jeg har spilt ishockey, sier Medhus.


Åtte titler med Oilers

– Du er bare 25 år – det er ganske tidlig å legge opp?

– Ja, det er det, og livet blir annerledes nå. Men jeg legger opp med en god følelse. Ishockeyen har gitt meg utrolig mange flotte øyeblikk, venner og opplevelser. Jeg har vunnet åtte titler med Stavanger og vært med på så mye gøy. Jeg følte timingen var riktig nå, selv om jeg bare er 25. Det er litt trist, men jeg gleder meg til et år uten sommertrening, ler Medhus om den alltid smått beryktede oppkjøringen til en ny hockeysesong.

Medhus debuterte for A-laget til Oilers i 2013 og noterte seks sesonger under gullårene til Stavanger-klubben. Han vant tre seriemesterskap, fire NM-gull og Continental Cup. Han havnet i Stjernen etter et kort opphold i svenske Kalix.

Nå er karrièren over, og Medhus er på leilighetsjakt i hjembyen Stavanger.

– Det er to år siden jeg bodde her og foreløpig bor jeg på gutterommet. Men jeg skal på flere visninger fremover, så får vi se om det rette objektet dukker opp, sier Medhus.