Gå til sidens hovedinnhold

Medfølelse fra advokat etter konkurs: – Jeg synes litt synd på gutta

– Jeg synes litt synd på gutta. Da utestedene stengte, forsvant driftsgrunnlaget til selskapet og selskapet gikk konkurs, sier bostyrer Geir Engebret Johansen.

For abonnenter

– Jeg har brukt et par år på å dra rundt i Norge og bygge nattklubber, alt fra innredninger til alt mulig. Men det har jo ikke blitt mye jobb i den siste tiden, fortalte Jonas Nordby Henriksen, innehaveren av Bygg og Uteliv AS til Fredriksstad Blad, da han begjærte oppbud i februar i år.

Les også

Skulle bygge nattklubber – endte med konkurs

Kompanjongen trakk seg ut

Henriksen (29) etablerte Bygg og Uteliv AS i januar 2018 med en aksjekapital på 100.000 kroner og eide 51 prosent av aksjene i selskapet. Han var også daglig leder og styreleder. Kompanjongen på eiersiden trakk seg ut i fjor.

Ingen ting å hente

– Det er ingen ting å hente i selskapet. Det finnes ikke noe av verdi, så kreditorene får ingenting. Det har kommet inn fordringer i boet på til sammen 354.000 kroner, opplyser Johansen.

Det er kemneren og skatteetaten som har de største kravene i selskapet på til sammen 180.000 kroner.

Ikke konkurskarantene

I sin sluttinnberetning til Fredrikstad tingrett (Nå Søndre Østfold tingrett) påpeker bostyrer at han har avdekket noen brudd på regler knyttet til driften av virksomheten, men de er ikke av en så alvorlig karakter at han har innstilt på konkurskarantene.

Kommentarer til denne saken