Gå til sidens hovedinnhold

Med fare for å være mer grinete enn nødvendig

«Hvorfor skal barna se ut som en ferdigbukett fra blomsterbutikken? Hva er galt med vanlige bilder av barn?»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg gleder meg daglig til å bla igjennom Fredriksstad Blad. Jeg har selv for vane å lese avisen allerede dagen før klokken 21.00 på nettet slik at nyhetene ikke blir altfor gamle og utdaterte.

Etter hvert som årene går så har det blitt mer fokus på «fødsler og dødsler» og ting som ikke skal skje i byen (i pandemiåret) og mindre på nyheter, som man finner rikelig av på annet sted. Vil man ha mer dyptgående analyser av hva som virkelig betyr noe i tiden, så finnes det aviser for det også, uten dermed å angi noen bestemte.

Nå har jeg og kona, over noe tid, ved frokostkaffen gneldret over den nye trenden innenfor fotografering av nyfødte barn.

Er det bare vi som synes det er forferdelig å kle ungene ut som om de lå på «lit de parade» eller som om de var frukt i fruktkurv. Hvorfor skal barna se ut som en ferdigbukett fra blomsterbutikken? Hva er galt med vanlige bilder av barn? Må de har blonder, broderinger og ligge dandert i kurver eller lindet inn? Hva med et barn i sine naturlige omgivelser?

Smak er som kjent svært personlig og går sikkert i bølger, men det må være lov å si ifra. Selv var jeg riktignok ikke pen som spedbarn, og mor kunne sikkert pyntet på poden jfr bildet, men det får da være grenser. Kona mener at jeg burde være mer opptatt av det nå.

Er foreldrene offer for fotografenes diktatur eller hva har jeg har gått glipp av m.h.t fotokunsten. Er det noen som kan hjelpe meg?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.