Gå til sidens hovedinnhold

MDG: Vi trenger sterkt, ydmykt og tålmodig dialogarbeid

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrikstad MDG vil støtte Dialogforum Østfold som spurte om politikerne vil støtte arbeidet de legger ned for dialog mellom ulike religioner.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dialogforum Østfold etterspør politikernes holdninger til dialogarbeid. For Miljøpartiet de grønne er det lett å svare: Vi ønsker å leve godt med mangfold. Det krever et sterkt, ydmykt og tålmodig dialogarbeid. Det ser vi at forumet står for.

Inkludering og dialog krever også et godt samspill mellom kommune, ideell sektor, frivillighet, kulturliv og religiøst liv. Vi setter stor pris på at Dialogforum har utvidet sitt arbeid til å dekke hele Nedre Glomma. Fredrikstad er utsatt – som det påpekes i leserinnlegget « ... støtter dere dialog?». Vi har sterke religiøse miljøer og stort livssynsmangfold i byen vår, og det er svært viktig at ledere og vanlige deltagere får anledning til å møte hverandre ansikt til ansikt. Bare slik unngår vi misforståelser og unødvendige spenninger. Religiøse miljøer skal ikke glemmes i det store inkluderingsarbeidet som foregår hver dag i byen vår!

Ytterliggående høyrekrefter liker å markere seg i Fredrikstad. Det gjør det ekstra viktig at vi kan gå sammen på tvers av religioner og livssyn. Noen vil ha oss til å rope og hate fremfor å lytte og møtes. Det holder ikke når vi skal bygge en god by for fremtiden.

I de utfordringene vi står i globalt – med klimakrise og folkevandringer – er et godt dialogarbeid en viktig del av det store bildet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.