MDG til Marianne Kristiansen: Politikere som sparker nedover er det siste vi trenger nå

Christian Strømnes oppfordrer politikere til å stole på fagfolkenes vurderinger når det gjelder tiltak som bør settes i verk under koronakrisen.

Christian Strømnes oppfordrer politikere til å stole på fagfolkenes vurderinger når det gjelder tiltak som bør settes i verk under koronakrisen. Foto:

Av

Christian Strømnes, MDG, gir Pensjonistpartiets Marianne Kristiansen det glatte lag for hennes kritikk av koronaberedskapen: – Dette er ikke tiden for mistillit og splittelse.

DEL

Leserbrev

Pensjonistpartiet har ikke tillit til kommunens kompetanse og håndtering av krisen vi er i. Politikere som sparker nedover er det siste vi trenger nå.

I leserbrevet sitt langer Pensjonistpartiets Marianne Kristiansen ut mot fagfolkene våre i kommunen. Hun utgir seg for å gjøre en bedre faglig vurdering og til å foreslå bedre tiltak enn det våre egne sykepleiere og leger gjør. Det ser vi i De Grønne på som en fallitterklæring av vårt helsesystem.

Det Pensjonistpartiet presenterer, er deres egen versjon av virkeligheten som ikke stemmer. De mener at helsehuset ikke er egnet for å motta syke koronapasienter fordi det kommer nyopererte pasienter fra Sykehuset Østfold. Sykehuset Østfold har på sin side satt alle planlagte operasjoner på pause, så hvilke pasienter snakker Kristiansen egentlig om?

Nå vet ikke jeg hvilke forskningsmiljøer Pensjonistpartiet lytter til, men Folkehelseinstituttet er svært tydelige på hva som gjelder.

Som sykepleier vet jeg at det finnes løsninger for å skjerme koronapasienter fra andre pasienter innenfor samme helsebygg. Som politiker er det derimot ikke min oppgave å ta disse vurderingene. En av de beste egenskapene til oss nordmenn er det å ha høy tillit til hverandre. Vi stoler på at systemet og folkene som driver samfunnsoppgavene gjør den jobben de er satt til. Det er blant annet dette som gjør at samfunnet vårt føles trygt for oss, og i en tid som denne er denne tryggheten utrolig viktig.

Nå vet ikke jeg hvilke forskningsmiljøer Pensjonistpartiet lytter til, men Folkehelseinstituttet er svært tydelige på hva som gjelder. Koronaviruset er helt nytt og derfor har vi lite kunnskap om det. Man skal være veldig forsiktig med å ta en og annen forskers funn på alvor. For ja, flere forskningsstudier viser ulike resultater. Det er helt vanlig. Derfor har vi organer som Folkehelseinstituttet til å gjennomgå disse og gi råd basert på helheten av disse. Kommunen følger disse rådene og er en del av den beredskapen som kommunen har.

Vi i De Grønne stoler på de vurderinger og tiltak som gjøres av mine sykepleier- og legekollegaer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags