Drømmeturen til Argentina må skrinlegges

STORYTRIVES: Mattis Grindalen Svendsen er en av ti Kongstensvømmere som er på plass i Bulgaria. 12 dager skal de være på treningsleir.

STORYTRIVES: Mattis Grindalen Svendsen er en av ti Kongstensvømmere som er på plass i Bulgaria. 12 dager skal de være på treningsleir.

Artikkelen er over 2 år gammel

Under den 12 dagers lange treningsleiren i Bulgaria, er det lagt opp til 21 økter for Kongstensvømmerne. – Det her er ikke noen sommerferie, konstaterer Mattis Grindalen Svendsen (18).

DEL

Mandag kveld landet troppen på ti utøvere på bulgarsk jord, men allerede tirsdag morgen var de på plass i bassenget.

– Vi har ingenting å klage over. Emil (Danielsen) og jeg bor på et hotellrom som kun ligger ti trappetrinn fra bassenget, så her er det topp forhold, sier Mattis Grindalen Svendsen.

Vanskelige krav

Mattis som nylig ble 18 år hadde lenge en drøm om å ta seg til ungdoms-OL i Argentina dette året. Nå skrinlegger han de planene.

– Jeg har deltatt i stevner i Polen og Bergen de siste helgene, meg har forstått at det vil bli vanskelig å klare kravet. Det skyldes nok at jeg hadde en for kort treningsperiode for å nå formtoppen. Jeg trengte minimum 12 uker for å nå den, men hadde kun ni uker da jeg prøvde å ta kravet, sier Mattis og sikter Ado Cup som ble avviklet i Bergen sist helg.

NM neste stopp

Mattis vant 400 meter fri på tiden 4,07,67, samt tok en annenplass på 200 meter fri med tiden 1,57,87 i Bergen.

– Men det er for dårlige tider, slår Mattis fast overfor Fredriksstad Blad.

Neste store oppgave blir utendørs-NM i Tøyenbadet i midten av juli, men det er innendørs-NM senere på året har satser ekstra mot.

– Først og fremst ser jeg frem til å trene hardt her i Bulgaria, før det blir en kort sommerferie etter NM her hjemme, sier unggutten som til høsten begynner i 3. klasse på Wang Toppidrett.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags