Gå til sidens hovedinnhold

Mattis testet det nye Kongstenbadet: – Et perfekt basseng!

Artikkelen er over 4 år gammel

Svømmekometen Mattis Grindalen Svendsen (16) var den første som fikk testet ut det nye Kongstenbadet.

Tidlig tirsdag morgen kastet Mattis seg ut i det våte element – få timer før Fredrikstad kommune avholdt sin offisielle åpning med prominente gjester.

– Et fantastisk basseng og perfekt temperatur. Alt er bedre enn det var før, sier han til Fredriksstad Blad etter ilddåpen.

Var i ekstase

Klokken 19,30 tirsdag kveld fikk Mattis selskap av sine klubbkamerater.

– Det er veldig positivt at alt har blitt lysere. Spesielt når vi svømmer om morgenen. I tillegg er hallen oppgradert med nye startblokker som er like de som blir benyttet under NM, opplyser Mattis som til helgen igjen kan konkurrere på hjemmebane. Da arrangeres Fredriksborglekene i Kongstenbadet.

– Meningen er at jeg skal stille på 50, 200 og 400 meter fri, samt 100 og 200 meter butterfly, forteller Mattis oppstemt.

Den 29. november i fjor fikk klubbens hovedtrener, polske trener Piotr Ludwiczak sett nærmere på det nye anlegget. Han var bokstavelig talt i ekstase, ettersom renoveringen førte til en omflakkende tilværelse i høst.

– Det har ikke vært en ideell situasjon for oss, samtidig er vi er glade for at vi snart kan trene i et nytt funksjonelt anlegg, uttalte Ludwiczak til Fredriksstad Blad.

Et skritt videre

– Alt ble jo revet ned til fundamentet og bygd opp igjen fra bunnen av. Vi har prøvd å ta hele brukeropplevelsen ett skritt videre. Folk vil kjenne seg igjen i rammene, men nå er det virkelig innbydende å komme hit, sa idrettssjef André Flatner i Fredrikstad kommune under en tidligere befaring.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.