Gå til sidens hovedinnhold

Matteo Antonio (45) mistet jobben – nå skryter han av NAV: – Alt har ordnet seg med noen tastetrykk

Artikkelen er over 1 år gammel

Først ble han permittert, så oppsagt. Men selv om Matteo Antonio Vogt Jacobsen er hardt rammet av koronakrisen, er han ikke blant dem som klager. – Jeg er sjeleglad for at jeg bor i Norge, og NAV fortjener skryt, mener han.

Helt fram til koronakrisen i mars jobbet Matteo Antonio Vogt Jacobsen (45) fra Fredrikstad på Stansefabrikken på Øra. Som så mange andre opplevde han å bli permittert, og fra 15. juni er han arbeidsledig. Men mens andre enkeltpersoner og bedrifter har fortalt historier om at møtet med NAV har gjort vondt til verre, har Matteo Antonio en helt annen opplevelse av situasjonen.

– Jeg har bare positive ting å si om NAV. Det har bare tatt meg noen få tastetrykk å få de tre utbetalingene jeg har hatt krav på, og alle har kommet i løpet av to dager, sier 45-åringen til Fredriksstad Blad.

Skrev på Facebook

I et Facebook-innlegg onsdag kveld fortalte han om sine opplevelser. Responsen var overveldende.

– Jeg bestrider ikke at situasjonen kan være vanskelig for andre, for eksempel folk som driver firma eller enkeltmannsforetak. Men jeg synes kritikken mot NAV har vært ensidig, og ville derfor fortelle om hvor bra det har fungert for meg som var fast ansatt.

– Det er viktig at også den siden av historien kommer frem. Mitt inntrykk er at de ansatte i NAV jobber så hardt de kan for å hjelpe, og ut fra tilbakemeldingene jeg har fått opplever mange det på samme måte, sier Vogt Jacobsen.

Han synes systemet har vært enkelt å forholde seg til.

– Det tok ikke mange minuttene å sette seg inn i, og opplegget viste seg å være veldig effektivt. Jeg tror det er viktig at vi tar litt ansvar selv, og ikke alltid regner med at noen andre skal ordne opp for oss, sier han.

Tålmodig

Vogt Jacobsen venter imidlertid fortsatt på lønnskompensasjonen fra NAV – som alle andre. Dette er en ordning som skal sikre permitterte full lønn de første 18 ukedagene.

– Jeg stoler på at disse pengene kommer så snart de har fått på plass en ordning. For meg dreier det seg om cirka 7.500 kroner. Men jeg har hele tiden fått utbetalt det jeg skal ha under permisjonen utover dette, så for meg ser jeg på det som kjærkomne feriepenger, sier han.

Positiv

45-åringen, som er bosatt i Gamlebyen, velger å se positivt på tilværelsen – selv om han er arbeidsledig fra 15. juni.

– Før jeg ble ansatt på Stansefabrikken drev jeg enkeltmannsforetak, og er vant til å leve uten sikkerhetsnett. Det gjelder å ha kostnadene nede, så man er rustet for krevende tider. Og erfaringen min er at det gjerne dukker opp en ny mulighet når en annen forsvinner. Nå er jeg jobbsøker og ser frem til nye utfordringer, sier han.

Tiden som permittert har gitt ham tid til å hjelpe de tre barna med hjemmeskole og å reflektere over egen tilværelse.

– Jeg er optimist av natur. Og jeg er sjeleglad og ydmyk for at jeg bor i dette landet, avslutter familiefaren.

Kommentarer til denne saken