Gå til sidens hovedinnhold

Krukkedamene på matfestival

Artikkelen er over 4 år gammel

Før damene fra «Stabburstua» skulle trappe ned på bedriften, ville de selge varene sine på Matfestivalen i Råde.

Matfestivalen «Smaken av Råde» har blitt en fast tradisjon på Råde Parkfestival. Her samles bygda og lokale matvarer. På lørdag var mange utstillere til stede og viste frem sine produkter.

Feirer 27 år

Damene fra Spydevold, Bjørg Winsvold og Inger Lilleng, spredte godt humør på matfestivalen og solgte krukker med alt mulig man kan tenke seg. Blant annet olivenolje og sennep.

– Vi har holdt på med dette i 27 år nå, forteller Winsvold som startet hele bedriften med venninnen sin Eli Glomsrud. Etter de pensjonerte seg for 15 år siden, ble dette en heltidsjobb. Nå er de klare for å trappe ned litt.

– Vi ville selge her på matfestivalen i Råde fordi vi har hørt så mye fint om den. Etter dette skal vi ikke selge på så mange markeder, sier Winsvold og ordner med smaksprøver.

– Du vet, jeg har barn og barnebarn også, fortsetter hun.

– Er alt hjemmelaget?

Det stikker litt i hjertet til Winsvold da spørsmålet kommer.

– Selvfølgelig er alt hjemmelaget!, svarer hun raskt.

Hopping i høyet

Det var masse mat å velge mellom. Alt fra Rådes Bondelag til Thaimat, og det så ut til at de voksne koste seg mest med det. Det som dro barna til festivalen var høyballene som sto på utsiden av teltene. Her sto barna i kø for å leke.

– Man kan hoppe fra høyballen og ned i høyet, forklarer Ludvig Jensen (6).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.