Gå til sidens hovedinnhold

Restaurant 13

Artikkelen er over 9 år gammel

Det moderne interiøret med elegante, hvite skinnmøbler er det første man legger merke til innendørs.

Ute er det rottingmøbler, pledd og god plass.

Det er gjennomgående høy klasse på alt fra bordduker til flisene på badet.
Utsikten til vannet er flott, og panoramadører kan åpnes så romfølelsen blir god. Restaurant 13 byr på to etasjer med kvalitetsfølelse, og har fine detaljer som små rom i annen etasje til private selskaper. En liten balkong er det også blitt plass til.

Kokken Michael Moore jobber på sitt kjøkken, og gjestene i salen nede har fullt innsyn uten at man sitter midt i matosen.

Sammenlignet med det innehaver har sagt om målgruppe virker stedet overraskende eksklusivt, men en gjennomført smakfull stil gjør at man får lyst til å bli værende.

Sittegrupper på ulike nivåer fungerer godt, men skal man sitte intimt og skjermet er kanskje ikke dette stedet.

Maten

– Det er lite å utsette på ambisjonsnivået. Smak har senket legemet ned i en komfortabel hvit stol, skuet utover et solglitrende elveløp, blitt ønsket velkommen på aller hyggeligste vis, og konsentrerer seg nå om en spennende meny.

– Enig, men det er tidlig på dagen, og heldigvis har de en lunsjmeny som byr på mange fristelser. Smak bestemmer seg for røkelaks med røsti poteter og posjert egg til 165 kroner. Behag velger torsk bakt i parmaskinke med savoykål til 245 kroner. Å drikke til blir det isvann og riesling til 85 kroner glasset. Vinmenyen holder også et høyt ambisjonsnivå med mange fristelser for velfylte lommebøker, men også med et ok utvalg under 500 kroner.

Smaks laks er nydelig mildrøkt, silkemyk og velsmakende. Med posjert egg og røstipoteter, er det en nydelig lunsjrett. Behags torsk er perfekt varmebehandlet, parmaskinken sprø, og savvoykålen passe myk. Presentasjonen er flott, og servicenivået høyt. Smak er imponert.

– De har tross alt bare holdt åpent noen få timer. Det blir spennende å følge med videre. En klokkeklar femmer fra meg. Behag er helt enig.