Gå til sidens hovedinnhold

La Mancha

Artikkelen er over 9 år gammel

Den spanske tapasrestauranten har den tydeligste, og kanskje mest vellykkede, profilen av de nye stedene.

Med inngang fra Storgaten møtes man av fantastiske dufter, sjarmerende småbilder på veggene og spansktalende kelnere. En gedigen bardisk går over to etasjer, med et spektakulært vinskap som går fra topp til bunn i lokalet.

Det er spanske åkre, og silhuetter av stolte okser på veggene, og dempet belysning bidrar til intim og hyggelig stemning både oppe og nede.
Atmosfæren er innbydende, og det er mange koselige avkroker der man kan sitte i fred og ro. Et sjarmerende, romantisk spisested som tilbyr noe byen ikke har fra før.

Trappeløsningen som går opp rundt den spesielle baren er et fint designelement i seg selv, og dempede farger gir et inntrykk av en jordnær restaurant.

Hadde dette stedet hatt utsikt mot elven ville det vært magisk, men samtidig hadde kanskje den stilfulle følelsen forsvunnet med sol og båtliv.

Maten

– Du verden, en skikkelig tapasbar i Fredrikstad! Det snakkes spansk på kjøkkenet og blant servitørene. Jeg føler meg faktisk transportert til Spania. Her kan du få praktisert spansken din, Behag.

Heldigvis for Behag, som er ganske dårlig i spansk, snakkes det norsk også. Menyen er svært så rikholdig, med mange av de typisk spanske tapasrettene. I første etasje er det tapas og bar servering, og i andre etasje er det à la carte.

– Vi holder oss vel til tapas, Smak?

– Absolutt, og jeg synes vi skal velge noe av det mest typiske. Slik blir det. Gambas al ajillo (reker med hvitløk og chili i olje) til 74 kroner, croqetas (kroketter) til 59 kroner, calamares (fritert blekksprut) til 59 kroner og albondigas (kjøttboller i kraftig tomatsaus) til 79 kroner. Det er et godt utvalg av spanske viner relativt greit priset, men Smak og Behag velger seg øl til tapasen.

San Miguel til 71 kroner for 0,4. Temmelig drøy pris. Tapasen smaker av Spania. Genuint og godt, og sett i forhold til de rause porsjonene og kvaliteten på råvarene, synes Smak og Behag at de får mye for pengene.