Det har gått et år alt. – Ja, Smak, sist var vi godt fornøyd, og på Tripadvisor ligger de på førsteplass. Jeg er spent på om de lever opp til det ryktet de har opparbeidet seg.

Inngangspartiet er et hyggelig venteområde. Perfekt for litt musserende, studerende meny og vinlister, i en dyp stol. Denne kvelden har sommeren bitt seg såpass fast at det er mulig å benytte den tiltalende uteserveringen, men septemberkveldene blir raskt kjølige, og elveutsikten innenfra er heller ikke å forakte. Interiøret har et litt rustikt og industrielt preg som passer godt med tanke på de aktiviteter som tidligere fant sted her. Enkelt og tiltalende uten å bli for kjølig eller minimalistisk.

Flere restaurantanmeldelser kan du lese her

Fisk dominerer en meny som består av seks forretter, seks hovedretter og seks desserter.

– Prisene holder et greit nivå i forhold til det jeg har forstått er kjøkkenets ambisjoner, – Ja, svarer Smak, – og det er mye godt, jeg har lyst til å prøve alt! Vanskelig i praksis selv for omfangsrike Smak, og valget faller på krabberavioli med skalldyrsaus, eple og selleri til 165 kroner, fulgt av pannestekt uer med reker, tomatvinaigrette, skogsopp og røstipotet til 295 kroner. Hvit sjokolademousse med bringebær, nougat og lakris kommer på bordet for 110 kroner. Behag går for dagens 3-retter til 475 kroner.

Vinmenyen speiler ambisjonsnivået, og domineres av det franske og italienske. Mye godt i høyere prisklasser. Under 450 kroner er det ikke mye å finne. En trøst får være at påslagene stort sett ligger under 3X polpris. For en skikkelig halvliter må du ut med 72 kroner. Ikke ille.

Kveldens servitør er blid og hjelpsom. Er raskt ute med velsmakende surdeigsbrød og flatbrød med karve, og flink til å etterfylle isvann, men når hun kommer til bordet med den valgte vinen er den allerede trukket opp. Det bør skje ved bordet. Chablisen fra Billaud-Simon koster 510 kroner. Smak og Behag synes den er litt spiss med mye sitrus og beskjeden kropp, og angrer litt på valget, men trøster seg med at den sikkert endrer litt karakter til maten.

Les mer om mat og vin her

Behags forrett er en fortreffelig skalldyrsuppe med eple, koriander og reker.

– Fint kremet og deilig skalldyrsmak, smatter Behag fornøyd. – Eplene og korianderen gir friskhet og balanse til den kraftige suppen, og rekene er store og saftige. Smak er også fornøyd med sin krabberavioli. God krabbesmak, fin pasta, og kreative varianter av selleri gir et spennende uttrykk.

I dagens hovedrett med skatevinge er de utlovede kapersene byttet ut med nye erter. Behag har en svakhet for kapers, og er litt lei seg, men når ertene er av den helt ferske og kjempegode sorten, får det passere. Skatevingen er saftig og velsmakende. Mosen, tilsatt litt pepperrot er vellykket, og nøttesmøret smører retten fortreffelig. Fisk er de gode på, og den pannestekte ueren er ikke noe unntak. Vakkert hvit, saftig og velsmakende. Tilbehøret er kreativt. Tre typer minitomater, litt rødløk, sopp, reker og pastinakkpuré.

– Det er mye forskjellig på tallerkenen, men det balanserer bra, og røstien er en av de beste jeg har smakt.
Dessertene blir en vellykket og mektig avslutning.

– Deilig hvit sjokolademousse, raust med friske bær og skikkelig lakris, sukker Smak, og Behag har heller ingen problemer med sin Pavlova med friske bær, vaniljekrem og bringebærsorbé.

To gode espressi avslutter måltidet. Dessverre kommer de før dessertene.

– Kaffe, det inntar vi etter desserten, vi er da siviliserte, påpeker Smak.

– Her er det meste på stell, og kjøkkenet behersker fullstendig den fristende menyen. Jeg gleder meg allerede til neste besøk.

– Enig Behag, – men hadde det ikke vært artig om de utvidet med en 5-retter, og gjerne med en velkomponert vinpakke til?

– Bifaller den Smak. Vi får følge med på hva som skjer.