Gå til sidens hovedinnhold

D Coffee and Stuff

Artikkelen er over 9 år gammel

D Coffee and Stuff ligger ut mot Storgaten, og har to etasjer med variert innredning.

Nede er det mest intime båser, og dempet belysning. Her er også matserveringen som har cafépreg. Den store, opplyste glassmonteren med kaldretter matcher kanskje ikke helt den urbane og tilbakelente stilen som stedet etterstreber – og langt på vei får til.

Allikevel er dette et sted som skiller seg ut i mengden, og som nok vil appellere til unge voksne som vil ha et avslappende sted der man kan senke skuldrene.

Oppe er det en blanding av småborder, sofagrupper i hvitt skinn, og en disk langs vinduene med høye barkrakker. Store vinduer ut mot Storgaten slipper inn lys uten at man blir sittende på utstilling.

Det går i jordfarger på veggene, og gulvene er mørke. Både musikken som ble spilt og klientellet som var innom tydet på at dette er et stilbevisst sted der man får det man forventer.

Mange sitteplasser å fylle er det uansett.

Maten

– Det blir ikke feil å ta kaffen her, tror du vel, Behag?

– Nei absolutt ikke, jeg tror til og med jeg har plass til en kakebit. Fra en velfylt disk velger begge en kake hver, og espresso og cortado. Kakene og kaffen blir bragt til bordet av en hyggelig servitør, og Smak får sin cortado slik den skal være, med ørlite melk.

Utvalget av kaffe er stort, og mattilbudet likeså med salater, supper, crèpes, wraps, sandwicher og baguetter. Alt til overkommelige priser. Kaffen er perfekt, og kakene smaker hjemmelaget. Det hele koster 140 kroner. Interiøret holdt i brunt med båser nede og bord i annen etasje, er moderne og tiltalende.

Smak og Behag sitter igjen med et positivt inntrykk av et stikk-innom sted med småretter, kaffe og andre godsaker, og ser frem til neste besøk. Basert på kaker og kaffe blir terningkastet 5.