En nordisk smaksfest

 La Coudraye 2011, Yannick Amirault, Bourgeuil (vare nr. 8028701, kr 156, bestillingsutvalg)

La Coudraye 2011, Yannick Amirault, Bourgeuil (vare nr. 8028701, kr 156, bestillingsutvalg) Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Rå elg fra skogen møter sin likemann på flaske fra Loiredalen.

DEL

Ukas rett er en norsk vri på en klassisk italiensk rett. Kalv eller okse er byttet ut med elg, mens parmesan og kapers har måttet vike til fordel for snøfrisk, rødbete og granskudd. Viltsmaken i elgkjøttet, sammen med garnityret fra skogen, gjør retten til en nordisk smaksfest.

Best med rødt

Her kan vi gå både for hvitvin og rødvin. Jeg velger i dette tilfellet det siste, da rødt fungerer best med det rå elgkjøttet.

Loiredalen i Frankrike er først og fremst kjent for sine hvitvinsområder Sancerre og Pouilly-Fume, som lager knusktørre, vegetale og aromatiske viner basert på Sauvignon Blanc. Mindre kjent er derimot dalens røde drue, Cabernet Franc, som man også finner i blant annet Bordeaux. Druen gir i Loire ofte en vegetal grønntone i retning av gress, urter og paprika.

Ukas anbefaling

Vinen vi velger er La Coudraye 2011, Yannick Amirault, Bourgeuil (vare nr. 8028701, kr 156, bestillingsutvalg). Vinen har en aroma av solbær, bjørnebær, urter, krydder og nyslått gress. Smaken er slank i stilen, med god syre og bløte, avrundede tanniner. Fruktigheten er saftig og vegetalpreget med mye urter og krydder.

Vinens vegetale preg fungerer ypperlig sammen med granskuddsirupen og rødbeten. Takket være den manglende fatlagringen er vinen dessuten blitt akkurat rå nok i fruktsmaken til å harmonere med elgkjøttet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken