– Endelig en skalldyrbar på brygga. Det trekker gjester, terrassen er full, men inne er også bra. Fin oversikt over kjøkkenet, og de åpne panoramadørene gir god kontakt med brygga. Det er hyggelig å sitte her og betrakte fristende tallerkener med skalldyr servert gjester som hygger seg på terrassen. Det er nesten så jeg må klype meg i armen, ellers kunne jeg tro jeg var i Sydney.

Smak, som har en svakhet for metropolen på den andre siden av kloden, smiler fornøyd.

– Skalldyr er godt, men vi må velge noe mer krevende, og menyen er spennende, sier Smak.

Behag som synes alt frister:

– Det kan ta tid å bestemme seg. Fint vi bestilte prosecco og cava.

Oj, kokken har vært ivrig med saltet, og smøret er stenhardt og rett fra kjøleskapet. Jeg håper fortsettelsen blir bedre

Tidligere anmeldelse: Kreativt og kompetent på Slippen


Aperitiffene, begge til 95 kroner, smaker utmerket, og etter råd fra servitøren velger Behag sprøstekt andebryst med Hoisin, østerssaus og karamellisert appelsinskall med sesamfrø til 165 kroner. Til hovedrett frister saltbakt havabbor med ertepuré og ansjossalat til 295 kroner.

Smak velger røkt makrellterrin med agurk, rød paprika, wasabidressing og vaniljekamskjell til 135 kroner, og stekt breiflabbhale med eple, rosin og appelsinblanding til 305 kroner. Poteter og grønnsaker velges separat til 25 kroner pr. valg.

Les flere saker om mat og vin her

Vinmenyen er dyr og deilig, med friske påslag. Stort sett mellom 3,2 og 3,5X polpris, også for de dyrere.

– Kan ikke restaurantene ha et fast kronepåslag per flaske? Da ville de selge mer kvalitetsvin. Slik det er nå, blir det vanskelig for oss som ikke er lottomillionærer å nyte godsakene, klager Behag.

Servitøren foreslår å velge viner på glass. Det viser seg å bli en god, men dyr løsning. Restaurant 13 byr på en «amuse bouche», og et lite glass aspargessuppe med mynte kommer sammen med lyst og mørkt brød.

– Oj, kokken har vært ivrig med saltet, og smøret er stenhardt og rett fra kjøleskapet. Jeg håper fortsettelsen blir bedre.

Smak trenger ikke engste seg. Forrettene er velsmakende små kunstverk. Andebrystet servert med riesling kabinett fra Schloss Vollrads, og makrellterrinen med et glass Albariño fra Rias Baixas nordvest i Spania. Begge fine til maten.

– Forrettene står til en sekser, kommer det fornøyd fra Smak.

Det er dyrt, men kan selvfølgelig gjøres rimeligere

Tidligere anmeldelse: Dejlig, dansk i gamlebyen


Hovedrettene holder ikke samme standard. Skinnet på havabboren er en mellomting mellom sprøtt og seigt. Fisken er også noe seig.

– Breiflabb kan være en vanskelig fisk. Denne er noe tørr, og mange vil nok synes porsjonen er liten. Med potet blir det faktisk 330 kroner, sier Smak.

Et glass deilig italiensk rosé, Il Mimo, følger havabboren, og breiflabben får følge av en Côtes du Rhône fra Chapoutier. Igjen gode valg.

Smak og Behag lar seg overtale til å dele et ostefat til 175 kroner. Italiensk Taleggio og Gorgonzola, fransk brie og engelsk cheddar. Gode oster, og ingen er kjøleskapskalde. Presentasjonen med tre typer marmelade, parmesanflak, gressløk, honning og plommesirup er flott.

Mas Amiel fra Languedoc i Syd-Frankrike og en Moscato d`Asti fra Italia er et flott følge.

Dessertene står ikke tilbake for ostefatet. Sjokoladefondue, deilig flytende mørk sjokolade med friske bær til 155 kroner, og jordbærsuppe med honeycomb-is til 135 kroner, smaker deilig.

Vinen, Banuyls, igjen et godt valg, og kaffen med velsmakende petit four"er, gir måltidet en flott avslutning.

Behag er fornøyd.

– Det er dyrt, men kan selvfølgelig gjøres rimeligere.

– Ja, men det er rart med det. I slike omgivelser, omgitt av ambisjoner, er det fristende å grave dypere i lommeboka . Men det er nå deilig da, med en slik restaurant i Fredrikstad, sier Smak.

Tidligere anmeldelse: Mer enn én fot i Spania