Meny dropper prisdumping på julemat

INGEN PRISDUMPING: Meny-sjef Vegard Kjuus velger ikke å følge andre dagligvare.kjeder i prisdumpingen av julemat-varer. (Foto:  Foto: Eli Strand MENY / Internt MENY AS)

INGEN PRISDUMPING: Meny-sjef Vegard Kjuus velger ikke å følge andre dagligvare.kjeder i prisdumpingen av julemat-varer. (Foto: Foto: Eli Strand MENY / Internt MENY AS)

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens konkurrentene dumper prisene på julemat, så velger Meny ikke å gjøre dette.

DEL

Fredag skrev Fredriksstad Blad om priskrigen mellom dagligvarebutikkene på julevarer. En stor julebrus til tre kroner, den store røde edamerosten til 26 kroner er noen av dem elleville prisene som er ute å går.

- Det er veldig spesielt. Dette er tidenes priskrig på julemat, fastslo Dag Aspelund som har jobbet i dagligvarebransjen i en årrekke.

Mens lavpriskjedene Kiwi og Rema kjører prisdumping, så velger Meny å droppe dette.

- Dette har gått for langt. Vi i Meny slåss for matglede. Vi mener prisdumpingen vil føre til en forflatning av norsk matkultur og svekke utvalget. Vi setter opp prisene på de varene hvor prisdumpingen har gått lengst, og vi gir samtidig en million kroner til Frelsesarmeen. De trenger pengene i jula, fordi det er mange som ikke har råd til et skikkelig julemåltid, sier Meny-sjef Vegard Kjuus i en pressemelding på kjedens egen hjemmeside.

Leder Lars Petter Bartnes i Bondelaget og Matmerk-direktør Nina Sundqvist har til VG uttalt at prisdumpingen er usmakelig og en hån mot bønder og matvareprodusenter. 

- Vi i MENY er helt enig med Bondelaget og Matmerk. Dette er uetisk og en hån mot norske matprodusenter. Å selge en pakke surkål til en krone må vi holde oss for gode til. Vi skal ha respekt for maten og for de som produserer den, sier Meny-sjef Kjuus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken