Gå til sidens hovedinnhold

Marita Wennevold Hollen bør sette seg bedre inn sakene før hun kritiserer andre

Rolf Johan Strand

Kommunestyrerepresentant Hvaler Arbeiderparti

Hvaler

Artikkelen er over 2 år gammel

I bredbånddebatten mellom Hvaler Ap og Høyre mener Rolf Johan Strand at Marita Wennevold Hollen ikke kjente til kravene for å få støtte da hun kritiserte Ap for ikke å ville søke.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres Ingjerd Schou, Tage Pettersen og ordførerkandidat Marita Wennevold Hollen svarer på Hvaler Arbeiderpartis innlegg om at Hvaler kommune ikke har fått en krone i støtte til utbygging av bredbånd fra dagens regjering. De skriver:

«Hvaler Ap bør vise interesse for få tildelt midler til Hvaler av regjeringens ekstraordinære bevilgning til bredbånd. Østfold får midler. Nettopp fordi dette ligger i det reviderte nasjonalbudsjettet for 2018, har naturlig nok ikke dette noe med tidligere bevilgninger og fordeling av midler. Snøen som falt i fjor har smeltet.»

Hvaler Arbeiderparti har aktivt jobbet for en utbygging av fiber i Hvaler kommune i flere år. Det er et faktum at kommersielle selskap bare legger frem fiber i sentrale områder på Hvaler.

Når det gjelder dette som Hvaler Høyres ordførerkandidat nå kommer med, burde hun vite at dette er noe verken Hvaler Arbeiderparti eller administrasjonen i Hvaler kommune vil legge ned tid og krefter i å søke på. Ordførerkandidat Marita Wennevold Hollen burde sette seg bedre inn sakene før hun kritiserer andre partier for å ikke gjøre noe.

Samferdselsdepartementet har utarbeidet nye retningslinjer for støtte til utbygging av bredbånd i områder som ikke er kommersielt lønnsomme å bygge ut. Hvis ordførerkandidat Wennevold Hollen hadde brydd seg om å lese kriteriene for tildeling av midler til støtte, ville hun lett kunne se at Hvaler kommune ikke oppfyller de kriteriene som regjeringen legger til grunn for tildeling av midler.

Det bør forventes at sentrale politikere som sikter seg inn på å bli ordfører i kommunen er etterrettlige og setter seg grundig inn i saker før andre partier kritiseres for ikke å gjøre noe.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.