Gå til sidens hovedinnhold

– Har styrket sin posisjon

Kapteinen usikker før Tyskland-kampen – Skammelsrud Lund kan få sjansen

Artikkelen er over 6 år gammel

Marita Skammelsrud Lund (26) er mer enn klar til å hoppe inn i Norges midtforsvar i torsdagens viktige VM-kamp mot Tyskland.

Skammelsrud Lund seiler opp som en het kandidat til å starte torsdagens kamp mot Tyskland.

Var «inne» på trening

På formasjonsøkten tirsdag kveld ble Skammelsrud Lund drillet i midtforsvaret sammen med Maria Thorirsdottir.

– Jeg må si at Marita er i form. Det viste hun også da hun kom inn mot Thailand. Hun har hatt en veldig god periode og helt klart styrket sin posisjon, sa landslagssjef Even Pellerud til NTB. Han må trolig gjøre endringer fra laget som startet mot åpningskampen mot Thailand.

Rønning usikker

Kaptein Trine Rønning sto over tirsdagens trening. Landslagskapteinen må være forsiktig med belastningen etter strekkskaden hun pådro seg for en tid tilbake.

– Jeg er ikke helt 100 prosent i låret, men det er mest for å ta hensyn til at det er et langt mesterskap, sa Rønning til NTB etter treningen.

Landslagssjef Even Pellerud utelukker ikke at Rønning spares mot Tyskland.

– Det viktig å holde henne klar for kamper, og vi evaluerer fra dag til dag hva hun tåler av trening. Det er alltid en liten usikkerhet rundt Trine nå, og hun kjente nok litt mer etter kampen mot Thailand enn hun ønsket, sa Pellerud.

Har møtt tyskerne før

Norge slo Tyskland i gruppespillet i EM for to år siden. Da slapp Pellerud til reservene fordi kvartfinaleplassen allerede var i boks, og Marita Skammelsrud Lund spilte stopper sammen med Nora Holstad Berge. I resten av det sluttspillet var de reserver. Det kan bli de to sammen igjen, dersom Rønning ikke blir klar. Med kapteinen på plass tyder det meste på at Skammelsrud Lund blir hennes makker.

–Jeg har alltid lyst til å spille. Det er en fin konkurranse i troppen og mange gode spillere. Det gjelder å vise seg frem på trening og ta vare på mulighetene, sa Lund til NTB på spillerhotellet Chateau Laurier.

Herlovsen blir klar

Isabell Herlovsen sto også over treningen tirsdag. Det var på grunn av en blemme hun har hatt på en tå.

– Det er bare en blånegl, en bagatell, men det gjør vondt, og derfor trente hun ikke, sa Pellerud. Tomålsscoreren fra Thailand-kampen spiller helt sikkert torsdag.

Kommentarer til denne saken