Etter representanten Christian Strømnes' hånende svar til meg, kan man rett og slett spørre hvilken planet MDG egentlig er på. Strømnes skriver selv at koronaviruset er helt nytt og vi har vi lite kunnskap om det, og han sier at flere forskningsstudier viser ulike resultater, men forstår han ikke da viktigheten av å stille spørsmål og lytte til engstelige grupper?

KRISTIANSENS FØRSTE INNLEGG: Skremt av vår beredskap. Koronasyke på ordinære sykehjem er en svært dårlig idé

Jeg spør ellers om representanten på noe nivå har hørt FHI gi uttrykk for at det er lurt å spre koronasmittede rundt om på ulike sykehjem? Tror han virkelig ikke at sjansen for smitte er større når mange sykepleiere og leger skal måtte lære seg rutiner de normalt ikke jobber med? Er det ikke bedre da å samle de smittede, slik at man kan få automatisert drillen og fordele jobben på noen få som virkelig kan dette?

Selv hører jeg i alle fall erfarne sykepleiere og leger på TV og i aviser forklare at de har angst for å gå på jobb, nettopp på grunn av faren for å gjøre feil, og hvorfor da utsette enda flere for denne faren, når man kan samle pasienter på få steder som spesialisere seg og kan nødvendige rutiner fra a til å.

Det er for øvrig flott at MDG stoler blindt på FHI, så får vi bare også håpe at beboerne på sykehjemmene også stoler på MDG.

Jeg må ellers spørre om Strømnes ikke i det hele tatt kan forstå at mange beboere på sykehjem faktisk blir redde, for ikke å si blir livredde, når det nå etter hvert skal komme koronasmittede til deres bosted? Jeg fatter i alle fall ikke at man ikke kan forstår det.
Underlig er det ellers at MDG-representanten, som i sitt innlegg viser til sin erfaring som sykepleier, kan få seg til å spørre hvilke andre pasienter som finnes på Helsehuset nå. Svaret er jo takk og lov at det har blitt avviklet noen operasjoner selv i disse koronatider, og det er jo nettopp disse nyopererte som blir sendt til Borge og til Helsehuset – altså pasienter som absolutt ikke bør smittes.

Det er for øvrig flott at MDG stoler blindt på FHI, så får vi bare også håpe at beboerne på sykehjemmene også stoler på MDG. Pensjonistpartiet velger i alle fall fortsatt stille kritiske spørsmål og vi vil også være i forkant av planlegging. Tar vi feil om at epidemien ikke blir så dramatisk som vi frykter, er vi derimot kjempeglade for det, men ingen skal i etterkant ta oss for å ha vært bakpå.
For øvrig håper jeg vi kan ha en mer saklig tilnærming mellom oss i det politiske miljøet, slik vi har klart det i utvalget til nå.