Salgssjef Rune Solberg på Scandic City var i Tønsberg i sommer og så «World of Music».

– Dette showet mener jeg flere må se. Vi har satt opp 11. mars 2016 som spilledato, med opsjon på to dager til hvis pågangen kommer, sier Solberg.

Tønsbergsuksess

Det ble ti forestillinger i Tønsberg, og det ble sagt mye hyggelig om forestillingen. Hanne Krogh hadde tatt med seg noen venner og bød på en musikalsk reise med spennvidde, og med en historie om hvordan låtene kom til.

For det er ikke alltid slik at en sang kommer fra det miljøet den er blitt kjent i.

Mange vet at «You`ll Never Walk Alone» ikke er en fotballsang. Mer ukjent er det at «Amazing Grace» ble skrevet av en angrende slaveskip-kaptein, og teksten til verdenshiten «Time To Say Goodbye» (Brightman/Bocelli) ikke handler om umulig kjærlighet, men ble faktisk fremført første gang ved en boksehelts avskjedskamp.

Gåsehud

– Jeg hadde gåsehud fra start til mål. Dette er det beste jeg har sett, og jeg har sett en del, understreker Solberg.

Og etter showet gjorde han det klart for Hanne Krogh at hun måtte komme seg over fjorden med showet, og ikke glemme å ta med venninna Marianne Antonsen.

– Jeg ble ikke lurt, jeg fikk egentlig ikke noe valg, sier Krogh med et smil og gleder seg til å ha med Marianne Antonsen og Fredrikstad Sangkor.

– Marianne kan fylle alle rom. Hun viser full autoritet med full ydmykhet, og er på alle måter både sjef og tjener. Hun er en veldig god formidler, og flink til å se sitt publikum, skryter Krogh.

Forestillingen i Tønsberg skulle spilles bare fire ganger, det stoppet på ti.

Med Krogh og Antonsen kommer også Siv Oda Hagrupsen, Thomas Ruud og Kristian Krogslett.

– Du vet, jeg føler et nært forhold til Fredrikstad etter tiden med Just4Fun. Nå skal vi by på musikk som river ned genrebarrierer, og byr på stor og rørende musikk, lover Krogh.