Maria Mohn værfast i Nordsjøen

Maria Mohn er på plass ute på Statfjord. Privat bilde

Maria Mohn er på plass ute på Statfjord. Privat bilde

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Maria Mohn (32) lengter hjem til mann og barn. Hun sitter strandet på Statfjord B og ser på ti meter høye bølger.

DEL

Hun reiste av gårde til seks jobber på tre plattformer natt til andre juledag, og hun skulle vært hjemme igjen 29. desember.

Flere muligheter

Nå frykter hun at det kan bli en kronglete hjemreise nyttårsaften eller at hun må vente til lørdag. Og hun legger ikke skjul på at savnet etter mann og barn er stort.

– Her kan en ta plass i køen til helikopteret tidlig, men hvis det ikke kommer, så mister du plassen i køen. Så enn så lenge ser jeg på avgang klokken 12 på nyttårsaften, men da må jeg trolig leie bil i Bergen, og min egen bil står på Sandefjord lufthavn Torp, sukker Mohn.

Utendørsforbud

Vinterværet ville det annerledes, og nå rår det forbud mot å være utendørs, og artisten er henvist til en lugar der strømmen forsvant onsdag morgen i en times tid.

– Jeg lider ingen nød, men det er en liten lugar, og nå blir det nok soving og litt lesing. Jeg har heldigvis med meg tre bøker. Men du kjenner plattformen vaier. men det er sånn det kan være sier de som jobber her ute.

– Alle er snille og gode, og forpleiningen er det ikke noe å utsette på. Det tyter av mat og skåler med godsaker, sier hun.

 • Les også:

   Artisten Maria Mohn, fløytisten Steinar Ofsdal og skuespilleren Terje Brevik underholdt under prinsessebesøket.

  Vært på bunnen

  Litt spenning er det blitt tid til, for Maria og pianist Torbjørn Kvamme.

  – Jeg har også vært på bunnen av Nordsjøen, for vi fikk være med ned i det ene «benet» på Statfjord A mens vi var der, forklarer artisten.

  Hun skulle hatt med seg en vokalist til, men måtte reise alene.

  – Det føltes litt spennende, for jeg manglet ballveggen. men Kvamme og jeg løste det greit etter en litt myk start, og publikum var fornøyde.

  – Litt uvanlig var det å spille for folk som ikke har tatt seg en tår, men satt der edru i arbeidstøy – på vei til eller fra jobb. Men de lo og klappet, og jeg ga dem selvsagt Carolas vinnerlåt fra Melodi Grand Prix med «Fångad av en stormvind». Den passet jo godt, bokstavelig talt, humrer artisten.

  Alene hjemme

  Hjemme i Onsøy forbereder Ole-Henrik Mohn-Pettersen en nyttårsaften med en kompis og tre unger. Men han skal rekke med en spillejobb i Mysen først. Sinatras 100-årshyllest skal unnagjøres på ettermiddagen, i Festiviteten.

  • Les også:

    Datteren er helfrelst på musikken fra filmen «Frost», noe som er helt tydelig på denne hjemmevideoen.

   Artikkeltags