Bloggeren og mangemillionæren har invitert til arrangementet «Casino Night» på Aker Brygge i Oslo kommende lørdag.

Både på Facebook og på nettsiden for invitasjonen lokker Maria Høili med roulette, black jack, pokerbord og «proffe dealere».

Linda Vøllestad Westbye, avdelingsdirektør for pengespill i Lotteritilsynet.

Lotteritilsynet

I invitasjonen fra milliardærdatteren går det også frem at du må melde deg inn på det utenlandske spillselskapet Vera&John.

«For å sikre det inngang må du melde deg inn her: Vera&John (Nettavisen lenker ikke til spillsiden). Du må registrere deg og gjøre et innskudd på 100 kr, står det på invitasjonen hvor Høili og modell, realitydeltaker og pokerspiller Aylar Lie er avbildet.

- I utgangspunktet synes vi ikke slik markedsføring er greit. Men jeg må understreke at vi ikke har snakket direkte med arrangøren, men ut ifra det jeg leser i invitasjonen ser ikke dette ut til å være et helt lovlig arrangement, sier avdelingsdirektør for pengespill i Lotteritilsynet Linda Vøllestad Westbye til Nettavisen.

Milliardærdatter og blogger Høili har flere ganger vært i vinden i år, spesielt har hun hatt en tydelig stemme i asyldebatten etter et blogginnlegg hun publiserte i desember i fjor, noe hun også fikk kritikk for.

Deltakere på arrangementet blir lokket med bonuser når de skal registrere seg hos spillselskapet.

- Ulovlig i Norge

De 100 kronene som gjøres som innskudd hos spillselskapet går direkte til Vera&John.

- Arrangementet her blir brukt til å fremme omsetningen til et pengespillselskap som ikke har tillatelse i Norge, og det er ulovlig. Vi vil ta kontakt med arrangøren og få flere detaljer i saken, sier Vøllestad Westbye.

Hun presiserer at hun ikke hadde mer informasjon om arrangementet enn det som står i invitasjonen på Facebook, da Nettavisen tok kontakt.

Maria Høili er datter av finansmann og Europris-gründer Terje Høili. For kort tid siden giftet hun seg i hemmelighet, men nyheten om ulovlig spillreklame var ikke like lystig.

- Det er første gang jeg gjør et slikt arrangement og var ikke klar over at markedsføringen var ulovlig. Jeg har ikke snakket med Lotteritilsynet selv, men dersom det viser seg faktisk å være ulovlig skal jeg selvsagt rette meg etter det norske regelverket, sier milliardærdatteren til Nettavisen.

- Jeg har et samarbeid med Vera&John og det er derfor jeg gjør arrangementet. Jeg ser ikke noe galt i å promotere spill når staten gjør det samme med Norsk Tipping, men jeg skal innrette meg etter norske regler.

Ifølge skattelistene for 2014 står hun oppført med en formue på 77 millioner kroner - i Norge. I tillegg har hun verdier i utlandet. De samme listene viser en inntekt på ni millioner. I 2014 skattet hun 3.218.170 kroner.

I eiendomsregisteret er hun oppført med flere eiendommer og boliger. To av boligkjøpene kostet 27 millioner kroner - hver.

Kjendiser på gjestelisten

Til arrangementet er flere kjendiser invitert direkte av Høili, får Nettavisen bekreftet. Aylar Lie, rallykjørerne Petter og Henning Solberg og en rekke kjente finansfolk står på gjestelisten.

- Det som er utfordrende i denne saken er at det oppfordres til spill på et utenlandsk spillselskap som ikke har tillatelse i Norge, og det fristes med bonuser blant annet, sier Vøllestad Westbye.

- På generelt grunnlag kan jeg si at mulighetene vi har for sanksjonering er å gi varsel om vedtak, og deretter fatte vedtak. Tvangsmulkt er også et alternativ, men hvilken sanksjonsform det blir og hvor stor en eventuell tvangsmulkt kan være avgjøres individuelt fra sak til sak.

Høili: - Dobbeltmoralistisk

Under arrangementet skal bare brukes «lekepenger», så ingen av gjestene taper penger på noen av live-spillene som tilbys.

- Jeg er en person som tar initiativ og gjorde også det til dette arrangementet. Jeg antok også at det var greit siden det ikke skulle brukes ekte penger på noen av spillene, forklarer Høili.

- Jeg vet at spill kan føre til avhengighet, men det samme gjelder tobakk og alkohol. Jeg synes det er dobbeltmoralistisk at staten skal kunne markedsføre for spill og ikke andre, men jeg skal selvsagt rette meg etter norsk lov.