Vålerenga avgjorde i tredje periode

Artikkelen er over 3 år gammel

Vålerenga vinner 5-2 over Stjernen i Furuset Forum

DEL

Vålerenga vinner 5-2 etter at de avgjorde matchen i 3. periode. Andreas Heier fikk Stjernens bestemannspremie.

5-2 SLUTT:

5-2, 17,58. STRAFFE. Den tar Tommy Johansen. Fischer klarer ikke å sette hjemmelagets sjette.

5-2, 17,31. Tobias Lindström. Mål i tom kasse - god natt.

4-2, 17.15. Måljakten fortsetter. Stjernen har bedt om time out nå. Har de en sluttspurt? STjernen tar ut keeper - satser med seks utespillere.

4-2, 13,30. En Stjernen-spiller blir dratt ned inne i slottet, men her blir det nok ikke flere utvisninger.

4-2, 11.00. Det blir med forsøkene for Stjernen. Mistenker at poengene blir igjen i Oslo.

4-2, 6.00. Stjernen har sine sjanser til å komme inn i matchen, men Søberg har stengt igjen.

4-2, 2.08. Stjernen jakter en rask utligning.

4-2, 0.00. Der droppes pucken for siste 20 minutter.

3. PERIODE:

PAUSE: 4-2. Stjernen surret det til med en dobbeltutvisning som vertene utnyttet ved å score to mål. Målene ga Jarmo Tolvanens en knekk. Martin Lauman Ylven fikset 4-2 og mye taler for at poengene blir igjen i hovedstaden. Fortsatt 20 minutter igjen og nå håper vi ismaskinen løser oppgavene. Vi kommer tilbake med avslutningen.

4-2, 16,45 MÅL:  Martin Lauman Ylven. "Så jævla enkelt", synger Klanen. Og det er vi enige. Enga seiler rundt i Stjernens sone og Lauman Ylven leker inn vertenes fjerde scoring. Stillestående av Stjernen defensivt.

3-2, 14,54. Begge lag er fulltallige. Hendelsesrikt en stund, men ingen flere mål

3-2, 12,54, 2 min. Stjernens Saxerud Danielsen

3-2, 12.30. Stjernen nå fem mot tre. Gedigen sjanse til Backman. For en redning av Søberg.

3-2, 11,48, 2 min, Vålerengas  Lauman Ylven

3-2, 11,39, 2 min Vålerengas Knutsen

3-2. MÅL, 9.59. Morten Ask . Ny scoring til hjemmelaget. Stjernen brutalt straffet for sine to utvisninger og kampen er snudd på no nix.

2-2, MÅL. 8.30. Fredrik Csisar. Det tok Enga ni sekunder å utligne.

1-2. Vålerenga 5 mot tre i ett minutt nå.

1-2, 8.21 2 min Stjernens Dan Nygård.

1-2, 7,24. 2 Min Stjernenw Marcus Bjørsland.

1-2 MÅL 6,45. Victor Backman   Oj oj oj, for en avslutning av Stjernens kaptein. Hurtigtoget frispilles av Peter Wennerström og Dan Nygård. En fin finte på backhand, hvor han griselurer keeper.

1-1, 4.08. Vålerenga fulltallige.

1-1, 3.30, Dobbeltsjanse til Stjernen - men uten uttelling.

1-1, 2,30. Tommy Johansen på lufetur. Enga nær ved å ta ledelsen.

1-1, 2.08, Vålerengas Braavold

1-1, 1,30. Det er gledelige er at Anders Pedersen er tilbake på isen etter skaden han pådro seg i åpningen av matchen.

1-1, 0,00 Første dropp er tatt.

2.PERIODE:

BREAKING NEWS: Det drøyer med at 2. periode kan settes i gang etter at ismaskinen kjørte seg bort. Noe var feil på den tekniske biten, men nå er han heldigvis snart ferdig.

PAUSE 1-1. Ingen periode som går inn i hockeyhistorien og helt ok at det står 1-1. Andreas Heier scoret Stjernens mål. Stjernen møter et helt orerdinært Vålerenga-lag det skal være mulig å slå. Normalt sett kommer vi tilbake etter en pølse med knekk, men i dag er ikke det en fare. I dag blir det Bislett Kebab etter at tre poeng er med hjem til Plankebyen. Skudd 12-13.

1-1 MÅL  17.18, Andereas Heier. Stjernen utligner etter at David Hallström graver frem pucken bak mål. Heier iskald da han satt inn en fortjent utligning

1-0, 15,59. Heier er tilbake på ise. Lite som har skjedd etter scoringen. Enga fortsatt i ledelsen.

1-0, 13, 48. Andreas Heier ligger skadet nede etter å ha fått seg en kølle i trynet. Ingen av de fire i zebra-utstyr fikk med seg det.

1-0 MÅL 11,28. Martin Lauman Ylven. Vålerenga tar ledelsen. De vinner droppen og den tidligere Stjernen-spilleren Lauman Ylven feier inn pucken i nettet.

0-0, 11.23. Stor tabbe av Stjernens Hjelm i egen sone, men blir reddet av Johansen.

0-0, 9.55. Stjernens Karel Slavata med en sjanse til å gi Stjernen ledelsen, men fortsatt målløst.

0-0, 7.19. Begge lag fulltallige.

0-0, 6.40. Stjernen nær ved å ta ledelsen i undertall. Andreas Heier med skudd rett utenfor.

0-0, 5.19. Vålerenga får nå sjansen i fire mot tre.

0-0, 5.19 . 2 MIN Stjernens Bryhnisveen.

0-0, 4.46. 2 MIN Vålerenga Aspehaug -  2. MIN Stjernen Saxerud Danielsen

0-0, 4.00. Skulle gjerne meldt om noe, men da må jeg dikte. Bortsett fra skaden til Anders Pedersen er det stillingskrig.

0-0, 1.16. Stjernens Anders Pedersen nede for telling. Må få hjelp av banen. Uff for en start. Stjernen har fra før Bröms, Axbom, Fjeldstad og Tollefsen ute med skader og sykdom.

0.00 Første dropp er tatt i Furuset Forum. Stjernen i hvite drakter. Vålerenga i blå.

1. PERIODE:

Vålerenga Kjerke er spilt og nå entrer spillerne isen. Ikke alt for mange som har tatt turen fra Enga-land og ut til et område av hovedstaden som på 70 og 80-tallet virkelig var å regne som et fiendtlig  terriorium. Kun et fåtall fra Plankebyen har tatt turen.

Stjernens lag:

Keeper: Tommy Johansen

1. femmer:

Saxrud Danielsen - Jones

Nygård, Backman, Wennerström

2. femmer:

Bjørsland - Hjelm

Hallström, Ekaas, Heier

3. femmer:

Nipe-Karlsson

Pedersen, Rondahl - Bryhnisveen

4. femmer

Slavata - Mikalsen.

Det var usikkerhet om Nick Jones kunne spille, men han er med i Stjernen line-up. Bröms, Axbom, Fjeldstad og Tollefsen spiller ikke matchen i Furuset Forum.

Forrige møtet endte med 2-1 seier til Vålerenga i Stjernehallen, mens det ble hele 8-3 til Enga på Jordal. Forhåpentligvis er det et revansjelystent Stjernen-lag som kommer på isen. Tommy Johansen vokter Stjernens goal.

Gikk gradene

For Stjernens Marcus Bryhnisveen skuer utover isen der de kommende stjernene fritt utfolder seg.Selv tok han sine første skjær på isen midt i Vålerenga-land. Oppvokst et par slagskudd fra Jordal Amfi på Etterstad, var det naturlig at lille Marcus skulle satse på hockey.

– Jeg var to år gammel da jeg begynte på skøyteskolen. Jeg gikk gradene i Vålerenga og hadde som alle andre unger en drøm om å spille på deres A-lag en dag, forteller Marcus til Fredriksstad Blad.

– Og favoritten under oppveksten var?

– Det var Øystein Olsen. Han var en virkelig tøffing, ja helt sjef på isen, sier 22-åringen som har en tre år eldre bror i Nicolai som nå spiller for den tidligere Stjernen-treneren Magnus Sundquist i svenske Tingsryd.

Skaper energi

Marcus fikk ikke sin barndomsdrøm om A-lagsspill for Vålerenga oppfylt, men debuterte for Manglerud/Star i 2011/12-sesongen. Han var innom Lørenskog, før det ble en retur til Manglerud/Star. Forrige sesong prøvde han seg i den svenske klubben Mörrum, før han ble fristet av en tur til Stjernen.

– Jeg trives veldig godt her. Det er en fin og sammensveiset gjeng uten klikker innad i laget. Det mener jeg er en styrke, sier han og tillegger:

– Alle spillerne bidrar til å skape energi, noe som kan bli viktig når det snører seg til på slutten av sesongen.

Stiller høye krav

Stjernens hjelpetrener Jörgen Wahlberg skyter av Marcus egenskaper og ikke minst viktighet for gruppa.

– En spiller med solid spilleforståelse som stiller høye krav til seg selv. Han er treningsivrig og flink til å ta vare på kroppen sin. Samtidig har han vist hvilke kvaliteter han hatr på isen, sier han. Til nå er Marcus Stjernens fjerde beste poengplukker med sine 23 poeng fordelt på ni mål og 23 assist. Torsdag kveld håper forwarden å senke moderklubben Vålerenga som nå må spille sine hjemmekamper i Furuset Forum etter at Jordal Amfi er under riving.

– Det er alltid litt spesielt å møte Vålerenga og morsomt med en kamp i Furuset Forum. Der har jeg ikke spilt på seks-sju år, sier Marcus som innrømmer at tapet mot Sparta på Fredrikstad Stadion var en nedtur av dimensjoner.

Nedturen mot Sparta

– Vi hadde en fin inngang til matchen og hadde store forventninger. Derfor ble skuffelsen stor da vi ikke leverte. Samtidig var det viktig å komme seg opp av sumpen igjen, noe vi greide mot Frisk (seier 4-2) søndag. Tabellen er jevn, så hver kamp blir viktig. Det er ingen umulighet å kunne klatre til en sjetteplass.

– Er Vålerenga et lag du kunne tenke deg i sluttspillet?

– Det kan bli jevne kamper mot Vålerenga, men det er ikke noe jeg går å tenker på hver dag. Stavanger har vi også spilt gode matcher mot, så vi får ta dem som kommer. Nå får vi uansett prøve å avslutte grunnspillet på en skikkelig måte.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags