Gå til sidens hovedinnhold

Mange telt, null søppel: Full ros til alle campinggjestene

Artikkelen er over 1 år gammel

Gunn Hedberg, styreleder i Papperhavn Velforening, skryter av campinggjestene som besøkte Kuvauen og Guttomsvauen i pinsen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Papperhavn Velforening ryddet og rakte stranda i Kuvauen før pinsen. Vi fryktet forsøpling etter alle teltene i pinsen, men ble gledelig overrasket. En rask inspeksjon dagen derpå viste null. Alle hadde ryddet etter seg. Det samme gjaldt for Guttormsvauen. Ingenting – så full ros til alle campinggjestene.

Fjellet fra Kuvauen til Guttormsvauen var også godt forsynt med telt denne fantastiske helgen. Der lå det igjen en del dopapir bak steiner og i fjellsprekker. Ta med plastposer neste gang, så er problemet løst!

Blir sommeren 2020 det vi håper, kan vi oppleve mye fritelting på Hvaler. Papperhavn Velforening er glad i friluftsloven og fri ferdsel. Mange kommer for å bade på de strendene vi har. Da kan de ikke bli «privatiserte» av telt i dagevis.

Vi oppfordrer Hvaler kommune/Oslofjordens friluftsråd/Nasjonalparken til å sette opp tydelig informasjon på alle parkeringsplasser tilknyttet populære strender. Her må det stå hvilke regler som gjelder for telting og parkering.

Alle må ta med egen søppel hjem – særlig brukt dopapir!

Kommentarer til denne saken