Mandag får Stjernen vite hva de får fra krisepakken

AVGJØRES MANDAG: Anders Åsle er spent på hvor mange kroner Stjernen får fra Lottertilsynets krisepakke.

AVGJØRES MANDAG: Anders Åsle er spent på hvor mange kroner Stjernen får fra Lottertilsynets krisepakke. Foto:

Av

Norges Ishockeyforbund får en tredjedel av Lotteritilsynets siste krisepakke på 77 millioner. Dermed får Stjernen dekket inn tap av billettinntekter etter at sluttspillet ble avlyst. – – En veldig god nyhet for norsk ishockey, konstaterer daglig leder i Stjernen, Anders Åsle (42).

DEL

Lotteritilsynet betaler ut nye 77 millioner til idrettsarrangører som har fått arrangementet sitt avlyst eller utsatt. Den største søknaden som er godkjent i runde to kom fra Norges Ishockeyforbund. Den lød på 24,4 millioner kroner.

– Hvor sto andel av denne potten får dere?

– Jeg sitter ikke på den nøkkelen nå, men dette vil bli avgjort gjennom et møte med hockeyforbundet førstkommende mandag, opplyser Åsle overfor Fredriksstad Blad.

I Norges Ishockeyforbund er det naturlig nok stor glede over millionene som nå kommer inn.

– Dette betyr mye for klubbene. Det er de som får penger, og ikke oss i så stor grad. Klubbene er vinnerne, det er de som ikke fikk spilt sluttspillet og ikke fikk penger gjennom ordinære kanaler, sier generalsekretær Ottar Eide til NTB.

God dialog

Eide sier forbundet har hatt god dialog med Lotteritilsynet i hele prosessen og forsto at søknaden var innenfor rammene for ordningen.

Ordningen det nå utbetales penger fra gjelder tapte inntekter i mars og april. Norges Ishockeyforbund måtte avlyse årets sluttspill som følge av restriksjonene som ble innført i kampen mot spredning av koronaviruset.

NØKTERN: Anders ÅSle forteller at denne krisepakken kommer godt med i en vanskelig tid.

NØKTERN: Anders ÅSle forteller at denne krisepakken kommer godt med i en vanskelig tid. Foto:

– Det er en kjensgjerning at idrett og kultur er hardt rammet i disse koronatider. Vi er glad for at slike krisepakker kan hjelpe oss i en vanskelig periode, sier Åsle som røper at Stjernen er nøktern med tanke på budsjettering fremover.

– Vi holder en løpende dialog med våre samarbeidspartnere, slik at vi kan være komfortable med at budsjetterte inntekter kommer som planlagt. Vi merker nå at det skjer ting i markedet, og vi opplever stor positivitet, sier Åsle.

Stjernens markedssjef, Ørjan Løvdal kan melde om at de har fått positive tilbakemeldinger fra de fleste av sine samarbeidspartnere.

– Det har vært overraskende positivt, ja de fleste blir med videre. Vi tapte billettinntekter, kiosksalg og en Stjernen-galla som hadde gitt oss en halv million. Nå legger vi ut et loddsalg for bilen som skulle blitt trukket ut på gallaen, hvor vi selger 600 lodd av 1.000 kroner. Det kan rette opp noe, konstaterer Løvdal.

Fikk søknad barbert

Rammen på krisepakken er 700 millioner, og til sammen 2254 søkere søkte om 372 millioner kroner.

I andre pulje får 111 søkere utbetalt nær 77 millioner kroner. I første pulje fikk 1519 søkere utbetalt over 118 millioner kroner. 1630 søknader er så langt utbetalt, 345 er avslått, ni er trukket og 270 søknader er fremdeles under arbeid.

Vikersund Idrettsforening har på sin side fått innvilget en kompensasjon på drøye 7,7 millioner kroner. Det har sammenheng med den avlyste Raw Air-avslutningen i hopp.

FORNØYD: Anders Åsle (til venstre) er glad for at det tikker inn penger på klubbens konto gjennom Lottertilsynets krisepakke. Her i samtaler med Marius Finsrud.

FORNØYD: Anders Åsle (til venstre) er glad for at det tikker inn penger på klubbens konto gjennom Lottertilsynets krisepakke. Her i samtaler med Marius Finsrud. Foto:

Birken, som måtte avlyse Birkebeinerrennet i mars, har også fått godkjent sin søknad på i overkant av to millioner. Lillehammer Skiklubb får utbetalt 3,3 millioner.

En rekke andre arrangører har også fått godkjent kompensasjon på millionbeløp – blant dem Norges Fotballforbund, Geilo idrettslag, Molde håndball og Glassverket idrettsforening.

Rosenborg Ballklub søkte på sin side om å få kompensert 4,4 millioner kroner gjennom ordningen. Fredagens oversikt viser trønderne måtte nøye seg med 65.000 kroner. Det betyr at fotballklubben har søkt å få kompensert inntekter som ikke faller inn under ordningen som først ble vedtatt.

– Hele målet har vært å få ut penger så raskt som mulig, og i og med at søknadsbeløpet ikke ble større enn rammen for ordningen, er det muligheter for å dele opp utbetalingene litt, sa Gunn Merete Paulsen til NTB i forbindelse med den første runden med utbetalinger.

Ordningen kritisert

Kulturminister Abid Raja åpnet for at det kunne søkes om refusjon av tapte billettinntekter, deltageravgifter og eventuelle merutgifter arrangørene måtte ha hatt. Samtidig måtte tapene beløpe seg til over 25.000 kroner.

I etterkant ble ordningen kritisert for ikke å favne bredt nok. Idrettspresident Berit Kjøll har i et intervju med NTB påpekt at den ikke omfattet kiosksalg, parkeringsavgifter og inntekter fra lokale sponsorer – som gir viktige økonomiske bidrag i idrettsbevegelsen.

Kulturministeren har varslet at det i løpet av kort tid vil komme retningslinjer for en justering av innretningen på ordningen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags