Gå til sidens hovedinnhold

– Bør holde seg for gode til dette

Magnus Sundquist reagerer på beskyldninger om overspilling

Artikkelen er over 6 år gammel

Stjernen og spesielt Ben Blood ble kraftig kritisert av Stavanger for måten de opptrådte på i kampen på tirsdag. – Merkelig fokus, mener Magnus Sundquist.

«Ser kampen på tv – med mulighet for repriser. Denne Ben Blood må jo ha noen issues? Tragisk figur».

Denne beskjeden ble lagt ut av en person på det sosiale nettstedet Twitter midt under kampen mellom Stjernen og Stavanger. Like etter – i den andre pausen i oppgjøret – valgte Stavangers trener, Petter Thoresen å retvitre, eller videreformidle, beskjeden.

 

Og Stavanger-treneren ga seg ikke med det. I en av byens aviser etter kampen fortsatte han å kritisere Stjernens amerikanske back.

– Jeg har ingen respekt for måten han spiller på – og jeg skjønner ikke at dommerne ikke ser hvordan han driver på. Vi har spilt tre kamper i denne serien nå, og han har filmet på oss utvisninger fire-fem ganger allerede. At han får betalt for det gang på gang skjønner jeg ikke, ble han sitert på i avisen.

Sundquist reagerer

Det får Stjernen-trener Magnus Sundquist til å reagere.

– At han sitter på Twitter i pausen får han svare for. Men jeg liker ikke at han går ut og anklager mine spillere for bevisst å overspille eller filme. Da synes jeg han har feil fokus.

Han sier han ikke ønsker ikke å begynne med drittkasting, men sier at han føler han må svare på kritikken.

– Jeg er ikke på sosiale medier selv, men har blitt fortalt om denne kritikken gjennom andre. Jeg har all respekt for Thoresen og Stavanger. Han er en veldig bra trener som leder landets beste lag. De leder 3–0 i kamper, og da synes jeg de bør holde seg for gode for dette, sier Sundquist.

– Han overspiller

Fredriksstad Blad var i kontakt med Petter Thoresen onsdag ettermiddag.

– Sitter du på sosiale medier i pausen i en kamp du selv leder Thoresen?

– He, he, innimellom gjør jeg det når jeg skal koble ut. Når jeg så denne beskjeden på Twitter, så følte jeg at det var flere enn meg som Bloods oppførsel. Derfor valgte jeg å retvitre den, sier han.

Deretter velger Thoresen å forklare kritikken videre.

– Ben Blood er en veldig god back, han gjør mye bra ute på isen. Men til tider synes jeg han overspiller. Han later som han får en kølle i ansiktet, og spiller på en måte jeg mener norsk hockey ikke er tjent med. Da må det være lov å si ifra, sier han.

– Ikke bare Blood

Men Thoresen sier også at kritikken på tirsdag kom som følge av lang tids frustrasjon.

– Det er langt ifra bare Ben Blood som filmer. Dette er et fenomen jeg mener å ha sett mer og mer i norsk hockey de siste årene. Det må bort. Vi kan ikke bli som italienske fotballspillere. Da mister vi en stor del av spillet vårt, sier han.

Men Thoresen var ikke den eneste som kritiserte Stjernen etter tirsdagens kamp. Stavangers stjernespiller, Christian Dahl Andersen, gikk kanskje enda lenger.

– De er jo verre enn brasilianske fotballspillere og vi snakket faktisk om filmingen deres allerede før kvartfinaleserien startet, sa Dahl-Andersen til Aftenbladet.

Også han hadde sitt å si om Ben Blood.

– Hva skal man si? Han er vel prototypen på lagets oppførsel, og det er nesten flaut å se på ham, selv om han faktisk lykkes godt med spillestilen sin. Han er sikkert kjempefornøyd selv, for han får jo faktisk betalt for det, men det er rett og slett pinlig å se en hockeyspiller opptre på den måten.

Magnus Sundquist mener Stavanger heller må fokusere på torsdagens kamp i Stjernehallen.

– De har vunnet tre kamper, ingen kan ta fra dem det. Men kampene har nok vært jevnere enn det de liker. Vi skal fortsette å kjøre dem, og i kveld skal vi vinne. Vi kommer aldri til å gi oss, sier Sundquist.

– Tenker du noe på at dette kan bli din siste kamp som Stjernen-trener?

– Nei! Jeg tenker kun på at vi skal vinne i kveld, sier han.

Kommentarer til denne saken