Hvilke forventninger har du til EM?

– Denne sesongen har jeg slitt mye med sykdom, men har prøvd å gjøre det beste ut av det. Vi kunne ha valgt å avlyse EM med tanke på det, men valgte å gjøre det beste ut av det for en mulig videre plan mot OL i Tokyo 2020, sier Madelene Rubinstein.

Andre gang

Hvor tøft tror du dette mesterskapet kommer til å bli?

– Jeg tror dette kommer til å bli utrolig tøft. Europa er et av de sterkeste kontinentene i verden. EM er muligens enda tøffere enn VM siden du møter tøff motstand allerede i første kamp. Et mesterskap kan være over med en gang, men målet er alltid å ta medalje, sier 23-åringen som kun har deltatt i et senior-EM tidligere. I åpningskampen møter hun Buyankhihig Purevsuren - en mogolsk utøver som har valgt å konkurrere for Aserbajdsjan.

Hvordan har du forberedt deg til dette mesterskapet?

– Vi har dratt på mange treningsleirer i utlandet – sist i Tyrkia hvor vi deltok på en OL-leir. Men som sagt har det vært mye sykdom, så jeg er spent på formen.

Må fokusere på skole

Hva er dine planer etter EM?

– Etter EM kommer jeg til å være en måned hjemme for å bi frisk. Jeg er også i ferd med å ta en bachelor i økonomi og administrasjon, så fire eksamener står også for tur.

Har det vært vanskelig å balansere skole og judo?

– Jeg kunne ha vært flinkere til å lese til prøver. Som regel jobber jeg veldig intensivt i slutten, men jeg kunne nok startet tidligere. Ikke minst når jeg er ute og reiser mye, innrømmer hun.

Madelene Rubinstein

20 NM-titler

Tre Kongepokaler

Tre ganger Nordisk mester

1. plass World Cup for seniorer

1. plass i Europacup for seniorer

1. plass i Europacup for ungdom

Fire 3. plasser i World Cup for juniorer

7. plass fra ungdom-OL i Tyrkia