Tapte åpningskampen på kveling

SMÅ MARGINER: Madelene Rubinstein var godt fornøyd med sin ilddåp i seniorsammenheng, selv om det gikk rett ut i første kamp i Polen.

SMÅ MARGINER: Madelene Rubinstein var godt fornøyd med sin ilddåp i seniorsammenheng, selv om det gikk rett ut i første kamp i Polen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om det ble tap for Madelene Rubinstein (22) i sitt første senior-EM, så returnerer judostjernen med mye nyttig erfaring.

DEL

– Det er litt kjipt å ryke ut i den første kampen, men jeg var forberedt på at det ville bli tøft. Dette er tross alt mitt første seniormesterskap, så nå vet jeg enda mer hva som kreves for å lykkes, sier Rubinstein om torsdagens konkurranse i den polske hovedstaden Warszawa.

Tøff trekning

I det celebre selskap dro Rubinstein ingen fordel av å være førstereis, noe trekningen ga en pekepinn på. I den første kampen ble hun satt opp mot rutinerte Joana Ramos – en utøver med hele tre OL-deltagelser på CV-en.

– Trekningen er ikke noe man får gjort noe med, men jeg så også muligheten. Jeg gikk en veldig bra kamp, hvor jeg lenge hadde overtaket, sier 22-åringen til Fredriksstad Blad.

Skal trene mer

Etter hvert viste Ramos at hun hadde det lille ekstra.

– Dessverre gikk jeg på en klipp på bakken og røk til slutt på en kveling, oppsummerer Rubinstein som stilte i 52 kilosklassen.

– Trøsten i ettertid er at det var mye å ta med seg videre, og nå gleder jeg meg faktisk til å komme hjem for å trene mer. I november arrangeres U23 EM i Montenegro, så det er hovedmålet mitt i år, sier hun.

Etter å ha fått spolert flere oppkjøringer på grunn av skader, er hun glad for at hun endelig er skadefri. Fredrikstad-jenta legger ikke skjul på at OL i Tokyo i 2020 er det hun sikter mot.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags