Tror banden er på vei mot Østlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Tar seg inn til eldre mennesker. Politiet advarer.

DEL

(Smaalenenes Avis) De siste dagene har det vært flere tyverier i hjemmene til eldre personer langs kysten på Østlandet, melder TV 2.

– Personene trenger seg inn hos dem som kan gjøre minst motstand, altså de aller eldste. I ett tilfelle var fornærmede hundre år gammel, sier Hans Bechmann, politiførstebetjent hos Felles Straffesaksinntak FSI til TV 2.

Banden har de siste dagene herjet i blant annet Telemark og Vestfold. Ifølge politiet beveger banden seg nå i retning av Oslo, skriver Romerikets Blad.

Kjent framgangsmåte

Tyvebanden trenger seg inn, på en tilsynelatende uskyldig måte, hos eldre personer som bor i omsorgsboliger og bofellesskap for eldre.

– I et tilfelle spurte to damer om å få vann. Mens de var på kjøkkenet med den fornærmede var det en tredjeperson som snek seg inn og tok de verdisakene som var å finne, forteller Bechmann til TV 2.

Det er også rapportert om tilfeller der de utgir seg for å være hjemmesykepleie eller postbud. Politiet oppfordrer eldre til ikke å lukke opp for ukjente og be om id-kort dersom de utgir seg for å være hjemmetjenesten eller postbud.

Det er mikstanke om at det både er kvinner og menn i banden. De er ikke etnisk norske, men har et søreuropeisk utseende, ifølge politiet. Det er ikke rapportert om vold.

Politiet ber om tips fra publikum om tre tyskregistrerte kjøretøy:

Ønsker tips om tre tyskregistrerte kjøretøy:

 Registreringsnummer: DUHF 1214 – Mørk Mercedes

 Registreringsnummer: DOWC 1745 – Mørk eller svart Ford Fiesta/Fokus

 Registreringsnummer: DOKB 1179 – Ukjent type/sølv Audi stasjonsvogn.

Dersom noen observerer eller har opplysninger om disse kjøretøyene, vennligst kontakt Politiet på telefon 02800.

Artikkeltags