Lokalavis på ville veier?

– Det ble gitt i alt sju svaralternativer på spørsmålet, men ingen alternativer som reflekterte mitt synspunkt, klager Johannessen.

– Det ble gitt i alt sju svaralternativer på spørsmålet, men ingen alternativer som reflekterte mitt synspunkt, klager Johannessen.

Av

– Hvor interessant skal en sak være for at den blir lokal? spør Roger Johannessen i sin kritikk av Fredrikstad Blads andel av saker som verken handler om Råde, Hvaler eller Fredrikstad.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Herre Gud så infernalisk

Nu blandas sunt förnuft och idioti

Och skillnaden breder ut sig

Det förandrar mångt och mycket

Och mest av allt livets symmetri

Anders F. Rønnblom


«Kjære abonnent, Vi ønsker å avdekke hvor tilfreds du er med Fredriksstad Blad og vil gjerne få dine innspill og synspunkter.» Slik lød det i en e-post jeg mottok fra Fredriksstad Blad for noen dager siden. Det viste seg å være en invitasjon til en «Spørreundersøkelse om lokalavisen» som avisa har brukt et privat firma til å gjennomføre – Kantar.

«Med din hjelp og dine svar får vi mulighet til å videreutvikle avisen», het det i invitasjonen.

Jeg øynet derfor en mulighet til å gjenta noen av hovedpunktene fra mine to kritiske leserbrev av 19.02. og et publisert 19.05 om Fredriksstad Blads publiseringspolitikk i nettutgaven – til en «objektiv» instans. Med publiseringspolitikk menes her den utbredte publiseringen av artikler som verken merkes i front og som heller ikke omhandler temaer fra Råde, Hvaler eller Fredrikstad. Det handler om alle de artiklene som medfører at avisa ikke lenger kan betegnes som lokalavis – i hvert fall ikke på nett.

Spørsmål nummer 7 i spørreundersøkelsen lød: «Lokalaviser har en sentral rolle i Norge. Hvor godt eller dårlig mener du at Fredriksstad Blad ivaretar følgende oppgaver? Presentere interessante saker fra andre steder i landet.»

Det ble gitt i alt sju svaralternativer på spørsmålet, men ingen alternativer som reflekterte mitt synspunkt som er at Fredriksstad Blad ikke har en slik oppgave som det hevdes i denne undersøkelsen. Min mening er at en lokalavis har som oppgave å presentere interessante saker fra nærmiljøet – og ikke interessante saker fra andre steder i landet.

Spørsmål nr. 7 i undersøkelsen er derfor, etter min mening, basert på feil premisser. Spørsmålet gir assosiasjoner tilbake til den svenske humorserien «Kurt Olssons television»; I et nærportrett av den svenske høydehopperen Patrik Sjöberg stilte Kurt Olsson (Lasse Brandeby) disse spørsmålene: «Vad är det lägaste ni har hoppat»? Hur brädt har ni hoppat?

Derfor spør jeg: Hvor interessant skal en sak være for at den blir lokal?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken