Gå til sidens hovedinnhold

LO-Schei: Advokater prøver til stadighet å irettesette meg, men bryr jeg meg? NEI!

Artikkelen er over 2 år gammel

LO-leder Vidar Schei svarer Høyres Arne Sekkelsten som er advokat: – Det er ikke advokater som er troverdige talsmenn for den vanlige arbeider. Jo høyere de går ut, jo dypere faller de!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svar på Arne Sekkelstens innlegg «Mens Ap og LO har gjort kommunen til sin egen, ønsker Høyre at Fredrikstad skal være innbyggernes kommune».

Må si at jeg koste meg da jeg leste innlegget til Arne Sekkelsten, Høyre, der han ønsker at Høyre skal være innbyggernes kommune. Samtidig rakket han ned på samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet her i byen, og mente vi hadde gjort byen til vår egen. Når LO og Ap foran kommunevalget i 2015, hadde laget et felles dokument med saker og ting vi mener er viktig for kommunen, og vi har gjennomført eller startet opp alt vi gikk til valg på, så skjønner jeg at Høyre må ut og prøve og rakke ned på dette samarbeidet. For samarbeidet leverer, og vi er helt åpne om hva vi er enige om. Skjønner at Høyre er misunnelige på dette.

LO som en interesseorganisasjon for arbeidstagerne, er ute på arbeidsplassbesøk og er på stand i valgkampen, for å informere om hvorfor vi mener at en rødgrønn-politikk er bedre for arbeiderne enn en borgerlig politikk fordi vi ønsker å informere om forskjellene de ulike politiske ideologiene står for. Videre er ikke LO en politisk uavhengig organisasjon. Vi mener oppriktig at det beste for våre medlemmer er en rødgrønn-politikk. Det er ikke noe vi skjuler, vi er helt åpne om det!

De ønsker å skape et inntrykk av samrøre. Men hvordan kan det bli samrøre når vi er helt åpne om hva vi mener, vi er helt åpne om felles mål, helt enige om den ønskede samfunnsutviklingen?

Så bruker både Høyre og Frp argumentet om at det er medlemmer i LO som støtter deres partier. Og det stemmer, men som i alle organisasjoner er det demokratiske beslutninger bak hva vi mener og står for, og når et klart flertall av våre medlemmer ønsker en rødgrønn-politikk, betyr det mindre at et klart mindretall stemmer Høyre og Frp. Og oppslutningen for Høyre og Frp er klart dalende i vår organisasjon.

Og jeg kan love Arne Sekkelsten at LO skal stå på stand i Fredrikstad også nå i 2019, og i 2021, og i 2023 osv. Og at du mener vi ikke har noe der å gjøre, gjør bare at innsatsen og tilstedeværelsen øker. Vi skal i årets valg fremme den rødgrønne politikken, med et klart ønske om fortsatt rødgrønn styring av kommunen. Vi ønsker ikke en kommune styrt av Truls Velgaard og Bjørnar Laabak, det vil være feil vei for kommunen. Tror ikke kommunen blir styrt annerledes enn sist de borgerlige satt med makten, selv om noen av kostene er byttet ut. Høyre har ikke fremmet noe troverdig økonomisk plan for kommunen, som er gjennomførbar, snarere tvert imot. Bare å se de alternative budsjettene Høyre har lagt frem de siste årene med bedriftslederkapteinen Truls Velgaard som arkitekt og styrmann. Ikke imponert over arbeidet akkurat, og jeg er lekmann.

Det er for meg helt tydelig hvilken mediestrategi Høyre og Frp har lagt opp til foran dette valget. For det første skal Høyre rakke ned på den økonomiske situasjonen kommunen er i og krisemaksimere maks, selv om Høyre enten har stemt for alt eller har villet investere mer enn flertallet har ønsket, uten å forklare hvordan Høyre ser for seg inndekning for den økte pengebruken. Så skal de prøve å rakke ned på samarbeidet mellom LO og de rødgrønne partiene, og da særlig samarbeidet med Ap. De ønsker å skape et inntrykk av samrøre. Men hvordan kan det bli samrøre når vi er helt åpne om hva vi mener, vi er helt åpne om felles mål, helt enige om den ønskede samfunnsutviklingen? Det blir for useriøst.

At Høyre og Frp her i byen ikke ønsker en 1. mai-feiring, skjønner jeg. For mye av det som kommer frem på plakater, bannere og i appeller og taler, er et budskap som snakker ned borgerlig politikk og fremmer den rødgrønne. Men det er arbeidernes dag, det er vår kampdag, og vår dag til å markere hva vi mener om politikk som ikke er til det beste for arbeiderne. Men historisk skjønner jeg også hvorfor Frp og Høyre ikke vil ha slike markeringer, det har aldri vært deres kjernevelgere som markerer denne dagen!

Men dagen er en offentlig høytidsdag, og støtten vi i LO får av kommunen til 1. mai-markeringene, går til byens flotte korps og musikkforeninger. Faktisk får de mer enn det kommunen bevilger. Resten av våre arrangementer, klarer vi å betale selv, slik at alle våre arrangementer denne dagen er gratis for innbyggerne. Gratis kino for barna, gratis arrangement rundt om i byen og på Hvaler, gratis arrangement på City Scene på kvelden. Selv Velgaard og Laabak er invitert.

Jeg er smigret av å få kritikk av Sekkelsten, at han som advokat påtar seg å irettesette meg som LO-leder i Fredrikstad, og påberope seg å vite hva mine medlemmer mener, mener å vite hva som er bra for arbeiderne jeg representerer, er ikke annet enn imponerende. Advokater prøver til stadighet å irettesette meg når jeg møter dem på andre siden av bordet, sammen med mine medlemmer, men bryr jeg meg, NEI! Jo høyere de går ut, jo dypere faller de! Det er ikke advokater som er troverdige talsmenn for den vanlige arbeider. Det vil det aldri være. Selv ikke i Fredrikstad, selv ikke om en er medlem av Høyre og står på valg for det nevnte partiet.

Den største bløffen som kommer til å være Høyres og Frps mantra foran dette valget, er at de vil gi innbyggerne mest igjen for skattepengene. Nei, innbyggerne vil få færre tjenester, og mange av tjenestene risikerer å bli konkurranseutsatt eller privatisert. Det igjen fører til at de berørte arbeiderne får dårligere lønns- og arbeidsvilkår.

Ja, nå har valgkampen begynt, og Høyre og Frp har lagt lista. Dette kan bli en hyggelig valgkamp, men slik de borgerlige nå har begynt valgkampen, kan det nok bli en stygg en. Men vi skal ikke synke ned på deres lave nivå, vi ønsker å vise innbyggerne våre løsninger, og vår politikk, det er den som vinner valget for de rødgrønne. Og her skal LO hjelpe til, så godt vi kan. Vær du sikker, Sekkelsten.

Skal fremtidens Fredrikstad være kommunen for innbyggerne, kan den nemlig ikke tuftes på en borgerlig politikk. Derfor mener LO i Fredrikstad at det kun er ett alternativ i Fredrikstad, rødgrønn politikk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.