Gå til sidens hovedinnhold

Blant den unge forfattereliten

Artikkelen er over 5 år gammel

Morgenbladet har tatt på seg oppdraget med å kåre de beste norske forfatterne under 35 år. Lisa Aisato (34) fra Fredrikstad er inne på listen.

Morgenbladet gjorde et lignende stunt for ti år siden – og da traff de bra, melder NRK.

– Vi har planer om å gjennomføre denne kåringen av unge forfattere hvert tiår fremover. Kåringen i 2004 traff overraskende bra, sier Anna B. Jensen – som er redaktør i Morgenbladet.

Utfordrende

Hun legger til at det er blitt vanskeligere for unge forfattere å få plass i mediene da de eldre, mer etablerte forfatterne, dominerer.

– Derfor er det også mer utfordrende og spennende å lage en liste med unge forfattere, den blir mindre forutsigbar, sier hun videre til NRK.

For ti år siden var det Trude Marstein, Matias Faldbakken, Olaug Nilsen, Steinar Opstad, Lars Ramslie, Tore Renberg, Åsne Seierstad, Espen Stueland, Carl Frode Tiller og Gunnar Wærness som kom inn på listen.

Årets jury (bestående av Inger Bråtveit, Jan Kjærstad, Tonje Vold, Espen Stueland og Bernhard Ellefsen) har kommet frem til følgende navn:

Lisa Aisato, Eivind Hofstad Evjemo, Erika Fatland, Anne Helene Guddal, Ida Hegazi Høyer, Rebecca Kjelland, Erlend O. Nødtvedt, Agnes Ravatn, Nils Henrik Smith og Lars Petter Sveen.

Bokaktuell

Illustratør, forfatter og billedkunstner Lisa Aisato har gitt ut flere barnebøker og lager illustrasjoner for blant annet Cappelen Damm, Dagbladet Magasinet og Gyldendal.

Hun var også nominert til Fredriksstad Blads publikumspris under årets Frederikgalla.

I fjor ble hun også nominert til Brageprisen for boken «En fisk til Luna».

Det var tredje gang hun var nominert.

Aisato er nå aktuell med billedboka «Det svarte pianoet», skrevet av Gaute Heivoll og med illustrasjoner til en ny Astrid Lindgren-biografi for barn.

Kommentarer til denne saken