Gå til sidens hovedinnhold

Lite skrik og mye ull på Trad Session

Bak det klingende navnet Tre Sneller og et Hespetre skjuler det seg fire kvinner som har valgt seg en smal, men forbausende rik genre – sanger om sauer, ull og strikking.

Innsendt

Fredag 4. september er Trad Session tilbake. – Ved å bruke både utearealet og storsalen er målet at konsertenes intime stemning bevares samtidig som koronareglene om avstand og antall overholdes.

Kjører seks konserter

Koronatider til tross – Trad Session, Fredrikstad mangeårige forum for folkemusikk, drar i gang en ny sesong på St. Croix-huset!

Seks konserter med spennende artister som representerer ulike stilarter og tradisjoner. Ved å bruke både utearealet og storsalen er målet at konsertenes intime stemning bevares samtidig som korona-reglene om avstand og antall overholdes.

Høstens første arrangement førstkommende, fredag 4. september, er en todelt konsert der a cappella sang står i sentrum. Først møter vi Ingebjørg Lognvik Reinholdt fra Seljord, en kvedar med en varm stemme, dyp kjennskap til sin tradisjon og stor fortellerevne. Som hun sier selv – når andre unger i bygda hørte på Michael Jackson og danset til Scatman, gikk seks år gamle Ingebjørg av gårde til lokale tradisjonsbærere for å lære Seljordsviser.

To fra Fredrikstad

Den andre delen av konserten ivaretas av en kvartett med en lokal tilknytning. Bak det klingende navnet Tre Sneller og et Hespetre skjuler det seg fire kvinner som har valgt seg en smal, men forbausende rik genre – sanger om sauer, ull og strikking. Carin Funseth, Laila Henriksen, Marthe Burgess og Kristin Carlsson (de to sistnevnte opprinnelig fra Fredrikstad) kombinerer musikalsk dyktighet med humor og selvironi og er blitt fast inventar på strikkefestivaler i Norge og Sverige.

Konserten og den påfølgende «session» holdes utendørs, med et stort telt som backup i tilfelle regn. Så da kan det hende at ullklær er påkrevd så vel hos artistene som hos publikum.

Kommentarer til denne saken