Gå til sidens hovedinnhold

Lisleby er ikke stedet som de hvite, privilegerte beskriver det som

Lisleby har utfordringer, på lik linje med andre lokalsamfunn. Men dette er utfordringer som vi kan fikse lokalt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er far til 3 barn som både går på skole og spiller fotball/håndball her på Lisleby. Den siste tiden har jeg lest flere saker i Fredriksstad Blad, hvor det blir beskrevet som et krigssone. Det Lisleby-samfunnet jeg bor på er ikke sånn det blir beskrevet i Fredriksstad Blad. Lisleby fotballklubb har tatt opp en del av de problemene som klubben sliter med.

Etter min mening er dette problemer som kan oppstå hvor som helst, og som jeg tror flere klubber i Norge kan se på som utfordrende. Et av problemene som blir tatt opp er dugnad. Jeg er en far som både stiller opp og tar initiativ, så det å dra alle over en kam er ikke optimalt.

Før valget av det nye styret i fjor fikk jeg mail av en av laglederne til barna mine hvor det sto at det var ledig plass som styremedlem, noe jeg valgte å si ja til. Men fikk rett etterpå beskjed om at styret av fulltallig og en beklagelse. Hvis Lisleby fotballklubb vil at disse problemene som de nevner skal bli løst er det på tide å inkludere samfunnet i sin helhet og ikke bare snakke mellom seg eller i media.

Under Lisleby-festivalen som ble organisert i fjor var de flere minoritetsforeldre som stilte opp og jeg var en av de selv. Det andre som også har blitt nevnt et par ganger er økonomien og at det er mange som ikke betaler medlemskontigent. Når det gjelder dette har Fredrikstad kommune gitt midler til FRID slik at de forskjellige klubbene kan søke på hvis det er slik at noen ikke har tilstrekkelig økonomi. Derfor ser jeg ikke grunnen til å stigmatisere de som ikke har råd, når klubben lett kan søke om penger.

Jeg leste også for noen dager siden at det var en politimann som uttalte seg om de unge barna her på Lisleby. Der han sier at patruljen i helgen opplevde at det er ungdom som har liten respekt for politi og andre voksne, og som ikke tar hintet når politiet kommer. Men vi opplever at de fortsetter krangle og holde på rett foran patruljen. Da er det mangel på respekt og forståelse, tenker jeg.

Les også

Politiet om situasjonen på Lisleby: – De har nok rett i at dette er en utfordring her på Lisleby, jeg kan ikke si jeg er uenig i det

Jeg har snakket med flere ungdommer og de sier at når de er ute og går på kveldstid kan politiet stoppe de og spørre de om hvor har dere vært, hva gjør dere her, og hvor skal dere? Spørsmålene i seg selv er ikke feil, men det at det er kun minoritetsbarna i nabolaget som blir stoppet og spurt. og hvordan kan politiet forvente respekt når de ikke viser det selv.

Ungene får høre at de passer en beskrivelse, noe ingen hadde satt pris på. Forrige uke var det en guttgjeng som spilte fotball i sentrum som var på vei hjem til Lisleby ble stoppet av en patrulje som spurte dem om de hadde vært på Lisleby eller på fritidsklubben fordi det hadde vært noe bråk. Sånne episoder øker ikke tilliten mellom politiet og ungene. Vis respekt, få respekt!

Les også

Ungdomsmiljø sjokkerer: – Språkbruken og tøffheten til mange av dem er som tatt ut av en hardbarket krimfilm

Til slutt vil jeg konkludere med at vi på Lisleby har utfordringer, på lik linje med andre lokalsamfunn. Men dette er utfordringer som vi kan fikse lokalt. Derfor foreslår jeg at lokalsamfunnsutvalget tar initiativ for å samle Lisleby fotballklubb, fritidsklubben, moskeen, lokalsamfunnutvalget, fotball fritid, musikkorpset og Lisleby FKs håndballgruppe, slik at vi sammen kan drøfte og komme fram til en løsning som gjør Lisleby til et bedre sted.

Kommentarer til denne saken