Nimona av Noelle Stevenson

«Du kan ikke bare rase rundt å drepe folk. Det fins regler, Nimona.»

«Nimona», er en sjarmerende, humoristisk grafisk roman av Noelle Stevenson som kan få deg både til å le og gråte.

Ønsker du et action-eventyr fylt med drager, riddere, vitenskap og karakterer du ikke kan la være å heie på, er denne boken en must-read. Tegneserien passer perfekt for en regnfylt dag hvor du bare ønsker å sette deg foran peisen med en kopp varm kakao og kose deg med en morsom, light-hearted historie om en superskurk og hans kaotiske sidekick.

I denne boken følger vi Lord Ballister Blackheart, en skurk som er fast bestemt på å vise verden at hans nemesis, Goldenloin er noe helt annet enn den helten han viser seg som. Blackheart utgir seg som rikets ondeste superskurk, selv om det kanskje ikke stemmer helt. Ikke enda i hvert fall.

Da Nimona bestemmer seg for å hjelpe han med sine onde planer, blir alt fort dratt opp noen hakk mot superskurkterritorium.

Hvordan disse karakterene møtes og utvikler seg i løpet av historien, er mye av sjarmen til denne tegneserien. Fargene og tegnestilen gir hver enkelt person sine egne personlighetstrekk, som Sir Goldenloins gylne farger i kontrast til Blackhearts mer grålige, og bakgrunnsfargene hjelper med å sette tonen i scenene.

Jeg elsket denne tegneserien, og jeg synes den bør oppdages av flere. Den består av humor og action som passer ungdom og voksne i alle aldere, du leser den på noen få timer.

Under the whispering door - TJ Klune

Når Døden kommer for å hente Wallace Price i hans egen begravelse, innser Wallace at han faktisk kanskje er død. Han har levd livet som en sur, selvopptatt og venneløs mann.

I stedet for å ta han direkte til etterlivet tar Døden han med til en liten landsby. I denne landsbyen ligger en te-butikk drevet av en mann ved navn Hugo. For de lokale er Hugo en butikkeier, for sjelene som kommer hit er han selve fergemannen som tar de med til «den andre siden». Men Wallace er ikke klar til å forlate livet han så vidt har begynt å leve.

Boken handler om å gjenvinne livsgnisten, om å akseptere døden og finne vennskap der du minst forventer det. En hjertevarm historie som både fikk meg til å le og gråte, en trist og humoristisk bok med en oppløftende historie om noe så dystert som døden. Forfatteren Travis John Klune er kjent for sine prisvinnende, romantiske fantasybøker.

Det jeg liker spesielt godt med denne boken er du i starten ikke helt vet hva som skjer. Hva har skjedd med hovedpersonen? Hvor er han på vei og ikke minst: hvem er denne mystiske Hugo?

Jeg anbefaler boken til alle som vil lese en original historie om livet, døden og kjærligheten.

Fått med deg disse tipsene?