Gå til sidens hovedinnhold

Line (54) er bare 0,26 prosent unna 100.000 kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Line Viken Borgersen kan vinne 100.000 kroner til saken hun virkelig brenner for.

54-åringen samler inn midler til barn i Kenya via Tumaini. Nå kan innbyggerne i Fredrikstad sørge for at premiepotten på 100.000 kroner havner i Fredrikstad. Men hun trenger din stemme i Jobzone-avstemmingen.

Det er ikke mer enn to år siden sist den store Jobzone-potten gikk til vårt distrikt. Da var det Iren Kinn i Saltnes som fikk 100.000 kroner for sitt utrettelige arbeide med barn og kor. Og du husker vel engasjementet da Donald Duck-bladet fikk en episode fra Gamlebyen takket være Fredrikstads seier over Hamar i avstemningen?

Onsdag formiddag hadde konkurrenten hennes tatt 29,95 prosent av stemmene, og Line Viken Borgersen fulgte like bak, med 29,69 prosent.

STEM HER

Line Viken Borgersen er opptatt av Tumaini. Det er en uavhengig organisasjon som yter bistand til utdanning, helse og hjem i Kenya. De trenger å bygge en «boardingdel» på skolen. Her skal barn som ikke har noen steder å bo få en seng, god mat og trygge voksne som kan hjelpe dem med skolearbeidet og livet videre. De tar vare på nesten 100 foreldreløse barn ingen i familien kan hjelpe. 100.000 kroner vil gi rundt 80 barn et sted godt å bo.

Giribe er landsbyen midt ute i ingenmannsland, ikke langt fra grensen til Tanzania og det er fire timer med bil til Kisumu og ti timer til Nairobi.

Bedre forhold

– Mye er blitt bedre siden starten i 1994. Da var vi fire som reiste ned og så på forholdene. Vi så to jenter på 12–13 år. De var i ferd med å bli giftet bort, så de fikk vi plassert på boarding school. Der var de trygge. Siden da har vi dannet stiftelse og vokst, og i dag kan vi by på skole, barnehjem, klinikk og mat til de fattigste.

– 420 barn kan gå på skole, og 40 studenter og 60 ansatte gjør bildet mer helhetlig. Pengene har også en mye større verdi der nede. Du kan nesten regne med at hundrelappen her hjemme er verdt tusenlappen der nede, forklarte Borgersen da hun fikk den lokale raushetsprisen på 10.000 kroner tidligere i år.

Før 3. juni

Borgersen vant den lokale konkurransen i Fredrikstad tidligere i år. Nå er det finale, med avsluttende avstemning 3. juni. Da står 100.000 kroner på spill.

Hennes argeste konkurrent i sluttspurten er André Reinholdtsen fra Sortland. Han skal bruke pengene til videre søk etter Truls Johansen, som er savnet på havet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.