Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken anbefales «Giftmakersken» av Sarah Penner.

I 1790-årene gikk det rykter om et apotek i London som drev litt annerledes. Dit kom desperate kvinner som opplevde at menn behandlet dem dårlig. Apotekeren, Nella, ga kvinnene gift som de kunne bruke til å ta livet av mennene sine med.

En kald februardag kommer det en ung kunde til Nella. Eliza er bare 12 år, og er sendt av fruen der hun er hushjelp. Dødsfallet til huset herre skaker opp Eliza og hun drar tilbake til Nella. Det oppstår et uventet vennskap mellom de to damene, men en dag gjør Eliza en feil ...

Vi møter historikeren Caroline som tilbringer sin 10. bryllupsdag alene på reise i London. Ektefellen har vært utro og hun mistenker at hun er gravid. Litt tilfeldig oppdager hun Nella sin historie 200 år tidligere.

Hva var det som førte til at Nella gikk fra å være til en respektert helbreder, til å bli drevet av hevn? Hvordan var det mulig å bruke gift uten å bli oppdaget?

Det var ikke før på midten av attenhundretallet at toksikologer klarte å oppdage gift i menneskevev. Dermed var det ikke mulig å fastslå at dødsårsaken var forgiftning.

«Giftmakersken» er en lettlest og underholdende roman som foregår både i fortid og i nåtid. Liker du gode historier om handlekraftige damer er dette boken for deg.